Τετάρτη 23 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ
Να «κοκκινίσει» το Σύνταγμα την Παρασκευή 1η Απρίλη

Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

Μεγάλο συλλαλητήριο ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτόν διοργανώνει η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ την Παρασκευή 1 Απρίλη, στις 8 μ.μ. στο Σύνταγμα, όπου θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η ΚΟ Αττικής καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες, τον λαό της Αττικής στο συλλαλητήριο του ΚΚΕ για να ακουστεί δυνατά:

-- Οχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

-- Να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας.

-- Δεν δεχόμαστε να πληρώσει ο λαός τον λογαριασμό του πολέμου, την ακρίβεια και τη μεγαλύτερη ενεργειακή φτώχεια που εξανεμίζουν το εργατικό - λαϊκό εισόδημα.

Πατριωτικό και διεθνιστικό μας καθήκον είναι:

-- Να μην αφήσουμε να χρησιμοποιούνται ελληνικά εδάφη, υποδομές και μέσα ως στρατιωτικά - πολεμικά προγεφυρώματα, με οποιονδήποτε τρόπο και οποιοδήποτε πρόσχημα.

-- Ο πολύμορφος αγώνας για τις ανάγκες και τα δικαιώματα του λαού μας, στον δρόμο για να ξεμπερδεύουμε με το σύστημα που γεννά φτώχεια, εκμετάλλευση και πολέμους.

Στο μεταξύ οι Κομματικές Οργανώσεις αξιοποιούν τις πρόσθετες μέρες από τη μετάθεση του συλλαλητηρίου για να πλατύνουν ακόμα παραπάνω το κάλεσμά τους, η συμμετοχή να είναι ακόμα μεγαλύτερη. Στολίζουν εκ νέου με πανό, αφίσες και άλλο προπαγανδιστικό υλικό κεντρικούς δρόμους, πάρκα και γειτονιές, ενώ συνεχίζουν το πλούσιο πρόγραμμα περιοδειών και εξορμήσεων σε χώρους δουλειάς. Τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ δίνουν όλες τους τις δυνάμεις για ένα επιτυχημένο συλλαλητήριο, που και μόνο στην ιδέα του διάφορες δημοσιογραφικές πένες και αστικά επιτελεία όλες αυτές τις μέρες βγάζουν φλύκταινες.

Συγκεντρώσεις και συσκέψεις σε όλη την Ελλάδα

Την ίδια ώρα, με εκδηλώσεις και συσκέψεις οι Κομματικές Οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα εντείνουν την ενημέρωση, τη συζήτηση και την παρακίνηση για δράση στους εργαζόμενους και στα λαϊκά στρώματα γύρω από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις επιπτώσεις του. Το πρόγραμμα τις επόμενες μέρες έχει ως εξής:

  • Σήμερα Τετάρτη:

-- Στη Ρόδο, η ΤΕ Νότιας Δωδεκανήσου διοργανώνει εκδήλωση - συζήτηση στις 7.30 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο, με ομιλήτρια την Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.

-- Στα Μέγαρα, στις 7 μ.μ. στο Στρατουδάκειο Πολιτιστικό Κέντρο (απέναντι από το Κέντρο Υγείας Μεγάρων) θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη όπου θα μιλήσει ο Γιώργος Τάτσης, μέλος της ΚΕ.

-- Σύσκεψη - συζήτηση στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ιστιαίας. Θα μιλήσει η Ζωή Χαχάμη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατ. Στερεάς και Εύβοιας.

-- Η ΚΟΒ Ξηρόμερου της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας οργανώνει σύσκεψη στη Χρυσοβίτσα, στο καφέ «Χαρίση» στις 8 μ.μ. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Κομπλίτσης, μέλος της ΤΕ.

  • Αύριο Πέμπτη, στην πλατεία Ταχυδρομείου στις 7.30 μ.μ., οι Οργανώσεις του ΚΚΕ στη Χαλκίδα διοργανώνουν μεγάλη συγκέντρωση ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, με ομιλητή τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτή Εύβοιας.
  • Το Σάββατο 26 Μάρτη, στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» στην Κάρυστο στις 7 μ.μ., θα μιλήσει ο Δημήτρης Παρασκευάς, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ανατ. Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Καρύστου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
  • Την Κυριακή 27 Μάρτη η Τομεακή Επιτροπή Χανίων καλεί σε εκδήλωση, στις 7 μ.μ., στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης». Θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Τη Δευτέρα 28 Μάρτη στις 6 μ.μ., η ΚΟΒ Alpha Bank καλεί σε σύσκεψη - εκδήλωση στον πολυχώρο «Εκστάν» (Καυταντζόγλου 5, Πατήσια) με ομιλητή τον Αρη Ευαγγελίδη, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό αφιέρωμα ενάντια στον πόλεμο.
  • Την Τρίτη 29 Μάρτη οι Κλαδικές Οργανώσεις της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας καλούν στις 7 μ.μ. στο αμφιθέατρο «Παναγιωτόπουλος» του Πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης. Θα μιλήσει ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ