Τετάρτη 30 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ
Στηρίζουμε όλους τους πρόσφυγες

Στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης συγκεντρώθηκαν χτες το απόγευμα εργαζόμενοι στις προσφυγικές δομές, μετά από κάλεσμα του κλαδικού Σωματείου Εργαζομένων σε Φορείς Διαχείρισης του Προσφυγικού (ΣΩΜΕΠΡΟ).

Διαδήλωσαν ενάντια στον πόλεμο στην Ουκρανία, ενάντια στη νέα προσφυγική κρίση και τις διαστάσεις που λαμβάνει. Απαίτησαν: Να σταματήσει άμεσα ο πόλεμος. Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς και στην κλιμάκωση της σύρραξης. Αμεσα μέτρα υποστήριξης των προσφύγων, ανεξαρτήτως εθνικότητας και προέλευσης.

Ανέδειξαν ότι «κόντρα στους πλαστούς διαχωρισμούς μεταξύ "αληθινών" και "ψεύτικων" προσφύγων, κόντρα στην εργαλειοποίηση των θυμάτων, ενάντια στον διαχωρισμό προσφύγων δύο ταχυτήτων και στον επιλεκτικό ανθρωπισμό, οφείλουμε να δηλώσουμε εμπράκτως την αντίθεσή μας και να διεκδικήσουμε μια διαφορετική διαχείριση στο Προσφυγικό - Μεταναστευτικό».

Ο Αλέξης Τριανταφυλλίδης εκ μέρους του ΣΩΜΕΠΡΟ τόνισε ότι «η ΕΕ και η Ελλάδα έσπευσαν να πάρουν μια σειρά μέτρων για τους Ουκρανούς πρόσφυγες, όπως άμεση παραχώρηση ειδικού καθεστώτος διαμονής για ένα έτος, άμεση έκδοση ΑΜΚΑ/ΠΑΥΠΑΑ, υποστήριξη για στέγαση, εύρεση εργασίας, πρόσβαση στην Εκπαίδευση. Τα μέτρα αυτά θα πρέπει να ισχύουν για όλους τους πρόσφυγες ανεξαιρέτως. Το δικαίωμα στην ασφαλή πρόσβαση στις διαδικασίες ασύλου και στην κατάλληλη υποστήριξη ένταξης είναι για μας αδιαπραγμάτευτο. Είναι ο ρόλος μας, σαν εργαζόμενοι/ες στο Προσφυγικό - Μεταναστευτικό, να σταθούμε δίπλα στους πρόσφυγες από την Ουκρανία, όπως σταθήκαμε δίπλα σε αυτούς της Συρίας, του Αφγανιστάν, της Παλαιστίνης, της Σομαλίας και κάθε άλλης εμπόλεμης ζώνης. Θα συμπαρασταθούμε σε κάθε άνθρωπο που ψάχνει ένα ασφαλές καταφύγιο, μια ασφαλή βάση για να δημιουργήσει τη ζωή που ονειρεύεται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ