Σάββατο 2 Απρίλη 2022 - Κυριακή 3 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΡΙΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
Τη Δευτέρα απολογείται η κατηγορούμενη παιδοκτόνος

Η διερεύνηση της αποκρουστικής υπόθεσης του θανάτου των τριών μικρών παιδιών από την Πάτρα, μέσα σε λιγότερο από 3 χρόνια, συνεχίζεται τη Δευτέρα, με την απολογία στην 18η ανακρίτρια της Ρούλας Πισπιρίγκου, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, και η οποία κρατείται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Νέος συνήγορος υπεράσπισης ορίστηκε από την ανακρίτρια ο δικηγόρος Κ. Ζάρδας, μετά την αποχώρηση από την υπόθεση του Απ. Λύτρα αλλά και του Ν. Ιωάννου. Η 33χρονη εξακολουθεί να ισχυρίζεται πως δεν έχει σκοτώσει ούτε την Τζωρτζίνα, ούτε τα άλλα δύο παιδιά της.

Υπενθυμίζεται ότι συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης, με το διαβιβαστικό της Ασφάλειας Αττικής να αναφέρει ότι από το σύνολο του συγκεντρωθέντος προανακριτικού υλικού προκύπτει ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας επήλθε συνεπεία χορήγησης θανατηφόρου ποσότητας κεταμίνης (ισχυρή τοξική ουσία). Αυτό συνέβη μέσα σε 20 λεπτά το πολύ, από τη στιγμή της χορήγησης και κατά το χρονικό αυτό διάστημα μαζί της ήταν μόνο η μητέρα της, ενώ από την εξέταση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Παίδων, καθώς και από τον ιατρικό φάκελο της μικρής προκύπτει ότι δεν της χορήγησαν καμία ποσότητα κεταμίνης.

Στην έρευνα μπαίνουν και οι θάνατοι των δύο μικρότερων παιδιών της, Μαλένας 3,5 χρόνων το 2019 στο Νοσοκομείο «Ελπίς» και της Ιριδας, 6 μηνών το 2021, στο σπίτι. Εξετάζεται επιπρόσθετα ο ρόλος δύο συγγενικών προσώπων, ενώ ο εν διαστάσει σύζυγος της κατηγορούμενης, Μάνος Δασκαλάκης, δηλώνει ότι θα τοποθετηθεί όταν γνωρίσει τη δικογραφία. Επίσης πολλά ερωτήματα υπάρχουν και για τον αιφνίδιο θάνατο της σπιτονοικοκυράς, όπου διέμενε η οικογένεια. Ευθύνες ενδέχεται να αναζητηθούν και για τους χειρισμούς αρμοδίων κρατικών λειτουργών ειδικά στην περίπτωση της Μαλένας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ