Τρίτη 5 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΚΟΒ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καλεί στο νέο ντοκιμαντέρ του Λ. Βαρδαρού

RIZOSPASTIS

Η ΚΟΒ Οπτικοακουστικού της ΤΟ Καλλιτεχνών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ καλεί σήμερα στον κινηματογράφο «Τριανόν» στις 8 μ.μ., στην προβολή της ταινίας «Γυναίκες Μαχήτριες - Η τριπλή απελευθέρωση» σε σκηνοθεσία Λεωνίδα Βαρδαρού.

Σε αυτό το πρώτο μέρος του ντοκιμαντέρ, 22 αγωνίστριες, πολλές από τις οποίες δεν ζουν πια, καταθέτουν όλα αυτά που έζησαν από τη δεκαετία του 1930 έως το 1949. Μέσα από τις αφηγήσεις των ηλικιωμένων πια γυναικών περνάνε μπρος στα μάτια του θεατή όλες οι μεγάλες στιγμές αυτών των δύο δεκαετιών, η ζωή των γυναικών τη δεκαετία του '30, η δικτατορία του Μεταξά, η Κατοχή, η ΕΑΜική Αντίσταση, η «λευκή τρομοκρατία», η εποποιία του ΔΣΕ, η αλύγιστη στάση τους στις φυλακές και στις εξορίες. Ο Λεωνίδας Βαρδαρός μάζευε αυτό το υλικό των συνεντεύξεων ψηφίδα - ψηφίδα μέσα στην πάροδο 30 ετών.

Οπως σημειώνει η Οργάνωση, «μέσα από την επίπονη όσο και διδαχτική δουλειά της συγκέντρωσης και καταγραφής κινηματογραφικού υλικού τα τελευταία 30 χρόνια, ο σύντροφός μας Λεωνίδας έκανε άλλη μια ταινία ιστορικά και κοινωνικά χρήσιμη. Μια ταινία παρακαταθήκη για τους επόμενους αγωνιστές δημιουργούς, αλλά κυρίως πολύτιμο εφόδιο για όλο το εργατικό κίνημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ