Τρίτη 5 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Στο πλευρό 70 μεταναστών και προσφύγων

Στο πλευρό των 70 μεταναστών και προσφύγων που φιλοξενούνται στην Πύλο βρέθηκαν την Κυριακή τα Συνδικάτα Οικοδόμων και Επισιτισμού - Τουρισμού Μεσσηνίας. Οι άνθρωποι αυτοί, τους οποίους περισυνέλεξε το Λιμενικό ανοιχτά της νήσου Πρώτης, βρίσκονται για τρίτη μέρα στη μαρίνα της Πύλου και, όπως καταγγέλλουν τα Συνδικάτα, οι συνθήκες είναι άθλιες και είναι εκτεθειμένοι στα καιρικά φαινόμενα.

«Κυβέρνηση, Περιφέρεια και δήμος έχουν "προσφέρει" ένα ολόκληρο λεωφορείο (!) για τη στέγασή τους, χωρίς πρόνοια ούτε για τα βασικά (νερό, φαγητό, τουαλέτες κ.λπ.)», τονίζουν τα Συνδικάτα και προσθέτουν πως «οι συγκεκριμένοι μετανάστες είναι από χώρες που όλα αυτά τα χρόνια έχουν πληγεί από ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις. Είτε Ιράν, είτε Ιράκ, είτε Συρία, οι λαοί αυτών των χωρών έχουν νιώσει στο πετσί τους ανταγωνισμούς για τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της Ρωσίας.

Σε παρέμβασή μας στον δήμαρχο Πύλου - Νέστορος για τις απαράδεκτες συνθήκες φιλοξενίας των μεταναστών, η απάντησή του ήταν "ψάχνουμε να δούμε τι να τους κάνουμε". Την ίδια στιγμή στην ευρύτερη περιοχή της Πυλίας υπάρχουν πλήθος δημοτικών κτιρίων που παραμένουν κλειστά και ρημάζουν, τα οποία θα μπορούσαν προσωρινά να φιλοξενήσουν αυτούς τους ανθρώπους, παρέχοντάς τους τουλάχιστον κάποιες βασικές και πιο ανθρώπινες συνθήκες ζωής».

Τα Συνδικάτα απαιτούν: Την άμεση προσωρινή μετεγκατάσταση των προσφύγων και μεταναστών από τη μαρίνα της Πύλου σε κάποιο δημοτικό κτίριο που να πληροί τις στοιχειώδεις συνθήκες διαβίωσης. Αμεσα να δρομολογηθεί η μετεγκατάστασή τους σε σύγχρονες δομές φιλοξενίας.

Να δημιουργηθεί σε επίπεδο νομού κατάλληλος χώρος φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, ώστε να αποφεύγονται τριτοκοσμικές συνθήκες παρόμοιες με αυτές που βιώνουν οι 70 μετανάστες στο λιμάνι της Πύλου. Ο λαός της περιοχής να δείξει την αλληλεγγύη του σε αυτά τα θύματα της εκμετάλλευσης.

Παράλληλα, καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην αυριανή απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση στην Καλαμάτα, στις 10 το πρωί στην πλατεία 23ης Μαρτίου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάλεσμα στα σωματεία για έμπρακτη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες (2016-12-04 00:00:00.0)
Προσφυγικό και απολογητές... (2016-08-04 00:00:00.0)
Σοβαρά προβλήματα στο χώρο φιλοξενίας στη Ριτσώνα (2016-05-11 00:00:00.0)
Ερώτηση του ΚΚΕ για το κέντρο προσφύγων στο Σκαραμαγκά (2016-04-19 00:00:00.0)
Δήλωση του δημάρχου Χαϊδαρίου για τα «hot spots» (2016-03-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ