Τετάρτη 6 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΕΡΟΥ
Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δύο πόλεις από τα μπλόκα στις μεταφορές

Η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση του Περού, του Πέδρο Καστίγιο, προχώρησε χτες στην απαγόρευση κυκλοφορίας στην πρωτεύουσα Λίμα και την περιοχή Καγιάο, ως απάντηση στα βίαια επεισόδια που έχουν συμβεί τις δύο τελευταίες μέρες εν μέσω απεργιών και μπλόκων σε δρόμους από τους μεταφορείς (που περιλαμβάνουν από μεγάλες εταιρείες φορτηγών μέχρι αυτοαπασχολούμενους και ιδιοκτήτες ταξί και μικρών λεωφορείων), οι οποίοι αντιδρούν στις τεράστιες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων. Το αντικειμενικό γεγονός ότι έχει επιδεινωθεί η ζωή τόσο των επαγγελματιών του κλάδου όσο και των εργαζομένων, γενικότερα από τις αλυσιδωτές αυξήσεις προϊόντων, δημιουργεί αντιδράσεις, όπως και η πολιτική της κυβέρνησης που συνεχίζει στην ίδια ρότα με τις προηγούμενες. Την ίδια ώρα η νεοφιλελεύθερη αντιπολίτευση αξιοποιεί και σε κάποιες περιπτώσεις ενθαρρύνει το χάος για να επωφεληθεί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Πρόεδρος της χώρας επέβαλε την απαγόρευση κυκλοφορίας με πρόσχημα την αντιμετώπιση «βίαιων ενεργειών» από «ορισμένες ομάδες» και προκειμένου «να αποκατασταθούν η ειρήνη και η τάξη», ενώ τα μπλόκα στους δρόμους έχουν γενικευτεί και έχουν σημειωθεί και πυρπολήσεις σταθμών διοδίων στην Ικα στα νότια της χώρας.

Στη διάρκεια των μπλόκων και των κινητοποιήσεων έχουν αναφερθεί 4 νεκροί, ως αποτέλεσμα ατυχημάτων ή καθυστερημένης προσέλευσης υπηρεσίας Α' Βοηθειών, όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλφόνσο Τσαβάρι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ