Τρίτη 26 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Την επόμενη Κυριακή ο νέος πρόεδρος

Την επόμενη Κυριακή θα αναδειχτεί ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας (ΔΣΑ). Με βάση τα πρώτα αποτελέσματα, στις δύο πρώτες θέσεις ήταν ο Δ. Παξινός και με μικρή διαφορά ο Αντ. Ρουπακιώτης . Στο 80% των ψηφισάντων πρώτος ήταν ο Δ. Παξινός με 24,78% και δεύτερος ο Α. Ρουπακιώτης με 24,68%. Ακολουθούν οι Α. Οικονομίδης (14,81%), Π. Γαλατσέλης (10,25%). Ελ. Βόζεμπεργκ (6,19%), Β. Δημόπουλος (5,40%), Δ. Χατζημιχάλης (3,89%), Χ. Αναλυτής (3,37%), Ι. Βλαχοβιόλος (2,84%), Ε. Κουρής (2,76%) και έπονται Δ. Τσούγιος , Κ. Δερνιτσιώτης, Π. Ηλίας.

Στις χτεσινές εκλογές ψήφισαν 11.795 δικηγόροι, σε σύνολο εγγεγραμμένων 16.906 (ποσοστό συμμετοχής 69,77%).

Η καταμέτρηση συνεχιζόταν μέχρι αργά το βράδυ, ενώ σήμερα θα γίνουν γνωστά και τα αποτελέσματα για το ΔΣ.

Η «ΔΑΣ - Μαχόμενοι Δικηγόροι» σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι ένας πολύ σημαντικός αριθμός δικηγόρων κατανόησε και αποδέχτηκε την προσπάθειά της για συσπείρωση και ενότητα, σ' ένα αγωνιστικό ριζοσπαστικό πόλο, με προοπτική που υπερβαίνει χρονικά τις εκλογές. Ταυτόχρονα οι δικηγόροι αντιλήφθηκαν την ανάγκη να εκφραστεί επιτέλους δυναμικά η ριζοσπαστική αντίληψη που σηματοδοτεί τη «ΔΑΣ - Μαχόμενοι Δικηγόροι» ως μια παράταξη ριζικά διαφορετική απ' όλες τις άλλες, που θέλει το ΔΣΑ όργανο αγωνιστικής διεκδίκησης, πάλης, ρήξης και αντίστασης στην κατεστημένη πολιτική, υπερασπιστή των συμφερόντων των μαχόμενων δικηγόρων, μικρών και μεσαίων εισοδημάτων, των νέων δικηγόρων και θεσμικό συμπαραστάτη των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των Ελλήνων πολιτών.

Παράλληλα η «ΔΑΣ - Μαχόμενοι Δικηγόροι» καλεί τους δικηγόρους να αγωνιστούν όλοι μαζί συσπειρωμένοι για να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να περάσει επιτέλους ο ΔΣΑ στα χέρια των δικηγόρων και να εκφραστεί η κοινωνική πλειοψηφία του χώρου.

Τέλος, οι «Μαχόμενοι Δικηγόροι» αναφέρουν ότι από αύριο θα συνεχίσουν από καλύτερες θέσεις τον αγώνα για τη συγκρότηση, με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις, του ευρύτερου πόλου της ριζοσπαστικής αλλαγής στο ΔΣΑ και να εκφραστεί η κοινωνική πλειοψηφία των μαχόμενων δικηγόρων.

Εκλογές έγιναν και στους 62 δικηγορικούς συλλόγους της χώρας.

Την ερχόμενη Κυριακή θα εκλέξουν τελικά οι δικηγόροι της Λάρισας, τον νέο πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου τους. Ψήφισαν 592 δικηγόροι - ενισχυμένη βγήκε η παράταξη των μαχόμενων δικηγόρων, «Μαχόμενη Δικηγορία» με επικεφαλής τον Β. Αρχοντή - έλαβε 153 ψήφους - ο οποίος θα διεκδικήσει την επόμενη Κυριακή τη θέση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας στην αναμέτρησή του με τον επικεφαλής της «Ενωτικής Κίνησης» και απερχόμενο πρόεδρο Φ. Νάνη, που έλαβε 278 ψήφους. Τρίτος με 130 ψήφους ήρθε ο Αθ. Ψάλτης, επικεφαλής της «Δημοκρατικής Κίνησης». Οσον αφορά στην εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου η «Μαχόμενη Δικηγορία» έλαβε 124 ψήφους και 3 έδρες, η «Ενωτική Κίνηση» 270 ψήφους και 6 έδρες και η παράταξη της «Δημοκρατικής Κίνησης» 190 ψήφους και 5 έδρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ