Σάββατο 9 Απρίλη 2022 - Κυριακή 10 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΥΓΕΙΑ
Με τη ΔΗΠΑΚ στο τιμόνι της ΟΕΝΓΕ δυναμώνει η μάχη των νοσοκομειακών γιατρών

Κάλεσμα στους εκπροσώπους των νοσοκομειακών γιατρών που αγανακτούν με την ασφυκτική κατάσταση στο δημόσιο σύστημα Υγείας, με τις τραγικές ελλείψεις στα νοσοκομεία, που δεν συμβιβάζονται με τις συνθήκες πολέμου σε κάθε εφημερία και με τους καθηλωμένους μισθούς, να στηρίξουν στο Συνέδριο της ΟΕΝΓΕ το ψηφοδέλτιό της, απευθύνει η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση» Γιατρών (ΔΗΠΑΚ).

Με τη ΔΗΠΑΚ συμπορεύονται δεκάδες προοδευτικοί, αγωνιστές γιατροί που συμφωνούν ότι η Υγεία δεν μπορεί να είναι εμπόρευμα, ότι πρέπει να δουλεύουν με αξιοπρέπεια, ότι υπάρχει διέξοδος στη διεκδίκηση και τον αγώνα και όχι στον ατομικό δρόμο και την υποταγή. Αυτό δείχνουν και οι 209 υποψήφιοι με τη ΔΗΠΑΚ στις πρόσφατες εκλογές της ΕΙΝΑΠ, δηλαδή την πλατιά συμπόρευση των αγωνιστών γιατρών με τις δυνάμεις του αγώνα. Το ίδιο δείχνει και η δουλειά των δυνάμεων της ΔΗΠΑΚ για να ζωντανέψουν οι ενώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Η ΔΗΠΑΚ ως πρώτη δύναμη στην ΟΕΝΓΕ από το προηγούμενο συνέδριο είχε καθοριστική συμβολή στην αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, στην αποκάλυψη των εγκληματικών ευθυνών της στη διαχείριση της πανδημίας, αλλά και στον κοινό αγωνιστικό βηματισμό της Ομοσπονδίας με τους άλλους κλάδους των εργαζομένων.

Και τώρα, όπως μεταφέρουν οι συνδικαλιστές της ΔΗΠΑΚ, «μπροστά στην κλιμάκωση της επίθεσης σε όλα τα επίπεδα, στην προώθηση σαρωτικών αλλαγών στην Υγεία, είναι ζωτικής σημασίας μέσα από το Συνέδριο να βγει ενισχυμένη η ΔΗΠΑΚ». Υπάρχουν τέτοιες δυνατότητες, αν αναλογιστεί κανείς τη σαφή άνοδο που καταγράφουν τα ψηφοδέλτια της ΔΗΠΑΚ στις κατά τόπους Ενώσεις, όπως και στη μεγαλύτερη, αυτή της Αθήνας (ΕΙΝΑΠ), όπου ήταν η μόνη δύναμη με διακριτή άνοδο, φτάνοντας στο 30% και αναδείχθηκε 1η δύναμη σε δέκα νοσοκομεία.

Οι εκλεγμένοι με τη ΔΗΠΑΚ καλούν τους συνέδρους να αναλογιστούν πώς θα ήταν η ΟΕΝΓΕ αν στο τιμόνι της ήταν η παράταξη της ΝΔ. Και αναδεικνύουν ότι ψήφος στις κυβερνητικές δυνάμεις (ΔΗΚΝΙ) μεταφράζεται σε αθώωση όλων όσοι ευθύνονται για την άθλια κατάσταση στο δημόσιο σύστημα Υγείας, σημαίνει «πράσινο φως» στην ένταση της επιχειρηματικής δράσης στα νοσοκομεία, με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για το «νέο ΕΣΥ» να είναι μπροστά.

Οσο για τις δυνάμεις των ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΛΑΕ (ΕΚΑ), η ΔΗΠΑΚ αναδεικνύει την επικίνδυνη γραμμή τους, όπως αυτή αποτυπώνεται και στο σλόγκαν για τη «χειρότερη κυβέρνηση που πέρασε ποτέ», σπρώχνοντας το κίνημα σε ενσωμάτωση στην κυβερνητική εναλλαγή, στην αγκαλιά δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ.

Οσο για τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ («Μέτωπο»), η ΔΗΠΑΚ καλεί τους συνέδρους να αναλογιστούν ότι οι νόμοι της ΝΔ είναι συνέχεια των αντιδραστικών νόμων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, θυμίζοντας π.χ. τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας στους γιατρούς, τα DRGs, το πρώτο «δημόσιο» νοσοκομείο ΑΕ στη Σαντορίνη κ.ο.κ. Οι δε δυνάμεις της ΠΑΣΚ είναι εξαφανισμένες εδώ και 3 χρόνια.

«Η ανάδειξη της ΔΗΠΑΚ στο τιμόνι της ΟΕΝΓΕ αποτέλεσε εγγύηση για την πορεία της Ομοσπονδίας. Αποκατέστησε το τσακισμένο κύρος της, έγινε πραγματικό στήριγμα και αποκούμπι για όλα τα ζητήματα, από τα πιο μικρά μέχρι τα πιο μεγάλα. Από αυτό το συνέδριο είναι ανάγκη η ΔΗΠΑΚ να βγει ακόμα πιο ενισχυμένη για να ενισχυθεί και η αναμέτρηση των νοσοκομειακών γιατρών με την πολιτική που τους τσακίζει», σημειώνουν οι συνδικαλιστές της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ