Τετάρτη 13 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ
Εντείνεται η βία κατά των Παλαιστινίων

Επικίνδυνα κλιμακώνεται, εκ νέου, η ένταση στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη της Δυτικής Οχθης με ευθύνη της κυβέρνησης του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Ναφτάλι Μπένετ, που επιλέγει να καταστείλει τις επιθέσεις Αράβων και Παλαιστινίων με περαιτέρω αύξηση της στρατιωτικής βίας, των εφόδων του στρατού στα παλαιστινιακά εδάφη αλλά και την ενίσχυση του «τείχους απαρτχάιντ».

Χτες το πρωί, κοντά σε καταυλισμό προσφύγων στην Τζενίν της Δυτικής Οχθης συνεχίστηκαν για τέταρτη μέρα οι συγκρούσεις μεταξύ νεαρών Παλαιστινίων και Ισραηλινών στρατιωτών με αρκετούς τραυματίες ενώ συνελήφθησαν πάνω από 20 νεαροί Παλαιστίνιοι.

Παράλληλα, σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων «Wafa», ένας 41χρονος Παλαιστίνιος εργάτης από τη Χεβρώνα έπεσε νεκρός νωρίς χτες το πρωί από ισραηλινά πυρά με τη δικαιολογία πως επιτέθηκε σε στρατιώτη με μαχαίρι κοντά στην ισραηλινή πόλη Ασκελον. Από την Κυριακή σε διάφορες πόλεις της Δυτικής Οχθης σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά τουλάχιστον 4 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων μία 45χρονη με προβλήματα όρασης, μητέρα 6 παιδιών.

Από την έναρξη της στρατιωτικής «αντιτρομοκρατικής» επιχείρησης «Δαμάζοντας τα Κύματα» που ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έως χτες δεν έλειψαν και τα πυρά μεταξύ Ισραηλινών στρατιωτών, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο εξ αυτών. Η κυβέρνηση Μπένετ ανήγγειλε παράλληλα προχτές βράδυ τη χορήγηση 93 εκατομμυρίων δολαρίων για την ενίσχυση του «τείχους απαρτχάιντ» που έχουν φτιάξει, εδώ και χρόνια, οι κατοχικές αρχές καταπατώντας παλαιστινιακά εδάφη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ