Πέμπτη 14 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΑΙ ΚΟΣΜΗΤΟΡΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΧΟΛΩΝ
Κάθετα αντίθετη στο ενδεχόμενο συγχώνευσης Τμημάτων Δασκάλων και Νηπιαγωγών

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στην πρόταση που έχει «ρίξει» προς τους πρυτάνεις το υπουργείο Παιδείας για συγχωνεύσεις των πανεπιστημιακών Τμημάτων Δασκάλων και Νηπιαγωγών. Το θέμα όπως ήταν αναμενόμενο απασχόλησε τη Σύνοδο Προέδρων και Κοσμητόρων Παιδαγωγικών Τμημάτων και Σχολών, που με μια μακροσκελή ανακοίνωση παίρνει θέση κάθετα αντίθετη σε αυτήν την πρόταση.

Συγκεκριμένα, η Σύνοδος θεωρεί «ότι υπάρχουν τεκμηριωμένοι λόγοι για τη συνέχιση της τρέχουσας διακριτής λειτουργίας των Τμημάτων Προσχολικής Εκπαίδευσης, Δημοτικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής. Παράλληλα, τα μέλη της Συνόδου εκφράζουν την έντονη διαφωνία τους και την εκ παραλλήλου ετοιμότητά τους, καθώς πληροφορούνται ότι ζητείται από το υπουργείο η συναίνεση των πρυτανικών αρχών για συγχωνεύσεις Τμημάτων, χωρίς να υπάρχει πλαίσιο διαλόγου με Σχολές ή Τμήματα».

Παράλληλα η Σύνοδος διαπιστώνει ότι «τα Παιδαγωγικά Τμήματα των ελληνικών πανεπιστημίων, μετά από 40 περίπου χρόνια λειτουργίας, έχουν εξελιχθεί σε σημαντικό βαθμό σε όλα τα πεδία των δραστηριοτήτων τους, επιστημονικά, αναπτυξιακά, λειτουργικά, καθώς και σε αυτό της κοινωνικής παρέμβασης. Στο πλαίσιο αυτό τα Παιδαγωγικά Τμήματα Προσχολικής Εκπαίδευσης, Δημοτικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και οι Σχολές θεωρούν ότι πρέπει πλέον να κινηθούν στην κατεύθυνση της περαιτέρω λειτουργικής ενίσχυσής τους με περαιτέρω προγράμματα σπουδών στις Επιστήμες της Παιδαγωγικής, με όρους που διασφαλίζουν ακαδημαϊκά κριτήρια ποιότητας και θεσμική εξασφάλιση επαγγελματικών δικαιωμάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ