Πέμπτη 14 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΑΣΑ - ΟΣΥ
Κάλεσμα ενίσχυσης της ΔΑΣ για τη σημερινή μάχη

Σε ενίσχυσή της στις σημερινές εκλογές του Σωματείου Τεχνικών Εργαζομένων ΟΑΣΑ - ΟΣΥ καλεί η ΔΑΣ ΟΑΣΑ, αναδεικνύοντας ότι η μάχη αυτή δίνεται σε συνθήκες που οι εργαζόμενοι καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα του πολέμου στην Ουκρανία και της ακρίβειας, με τους μισθούς να παραμένουν καθηλωμένοι. Οι εργαζόμενοι στον κλάδο έχουν επίσης να αντιμετωπίσουν την ιδιωτικοποίηση της ΟΣΥ, ενώ είναι σε διαπραγματεύσεις για την υπογραφή ΣΣΕ.

Η ΔΑΣ επισημαίνει ότι η ΠΑΣΚΕ, που «είχε και την ευθύνη στο σύνολο των θέσεων διοίκησης του σωματείου», και η «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», με τις δύο έδρες στο ΔΣ, «έχουν την ευθύνη για την ενεργή συμμετοχή του σωματείου μας σε κάθε αρνητική εξέλιξη των περασμένων τριών χρόνων». Μεταξύ άλλων στηρίζουν την ιδιωτικοποίηση (είσοδο ΚΤΕΛ και leasing), υπονομεύουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις, δεν κάνουν Γενικές Συνελεύσεις με πρόσχημα την πανδημία, φροντίζουν ώστε οι εργαζόμενοι να μη συμμετέχουν στη διαμόρφωση των όρων της ΣΣΕ κ.ά.

Επομένως, «δεν χρειάζεται ούτε περισσεύει επιπλέον χώρος για να καταγραφεί η αντεργατική σύμπλευση της διοίκησης του σωματείου μας με την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική και επιδιώξεις του μεγάλου κεφαλαίου στον κλάδο μας, είναι κοινώς γνωστή σε κάθε πόστο, σε κάθε βάρδια, σε κάθε λάκκο», αναφέρει η ΔΑΣ για τις άλλες δυνάμεις. Αναδεικνύει επίσης ότι μπροστά στην υπογραφή της ΣΣΕ, το ενιαίο ψηφοδέλτιο αριστερών - κεντρώων και δεξιών (ΠΑΣΚΕ) «εξέφρασαν δημόσια την επαίσχυντη άποψη να συνδέσουν τα έσοδα της εταιρείας με τον μισθό μας, πράγμα πολύ επικίνδυνο αν το επιτρέψουμε. Εχουμε τη συνέχιση της επίθεσης στο βαρύ και ανθυγιεινό που είναι σε εξέλιξη με στόχο την κατηγοριοποίηση και μετέπειτα την εξαίρεση. Τη διαφορετική μισθοδοσία των νέων συναδέλφων από τη μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους».

Στον αντίποδα, θυμίζει πως οι συνδικαλιστές της ΔΑΣ αναδεικνύουν σταθερά μια σειρά ζητημάτων με κριτήριο τις ανάγκες των εργαζομένων, κάνουν παρεμβάσεις και στη διοίκηση της ΟΣΥ και στο υπουργείο Μεταφορών, συμμετέχουν σε δράσεις συνδικάτων της Αττικής, έχουν θέσει «σχέδιο στους συναδέλφους για τη συζήτηση και κατάρτιση της ΣΣΕ άρθρο το άρθρο, ώστε να διαμορφώσουμε και να διεκδικήσουμε από κοινού τους όρους που έχει σήμερα ανάγκη ο κλάδος μας».

Επομένως, «το αποτέλεσμα των αρχαιρεσιών μπορεί να βοηθήσει να ανοίξει ο δρόμος για την υπογραφή της», αναφέρει η ΔΑΣ και συμπληρώνει:

«Αυτό που χρειάζεται είναι να γίνει στην πράξη η ανατροπή, η αλλαγή των συσχετισμών στο ΔΣ μέσα από την κάλπη, αλλά κυρίως η ενεργότερη συμμετοχή όλων στη λήψη των αποφάσεων και την υλοποίηση αυτών. Σε αυτή την κατεύθυνση δώσαμε και θα συνεχίσουμε με αμείωτη ένταση να δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις. Στον δρόμο της οργάνωσης, στον δρόμο του αγώνα για να μπαίνουν εμπόδια στα σχέδια της κυβέρνησης και της διοίκησης της εταιρείας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ