Πέμπτη 14 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να μονιμοποιηθούν οι 160 εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι»

Με το Πανελλήνιο Συντονιστικό Εργαζομένων «Βοήθεια στο Σπίτι» συναντήθηκε την περασμένη Δευτέρα αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στη Βουλή. Εκ μέρους του Κόμματος στη συνάντηση συμμετείχαν ο Χρήστος Κατσώτης, βουλευτής Νότιου Τομέα Αθηνών και υπεύθυνος της Διατμηματικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ για την Τοπική Διοίκηση, και ο Γιώργος Κρητικός, μέλος της ΚΕ και του Τμήματός της για την Εργατική - Συνδικαλιστική Δουλειά.

Η αντιπροσωπεία των εργαζομένων έθεσε το θέμα των 160 εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» σε διάφορους δήμους της χώρας, οι οποίοι μένουν έξω από τις θέσεις της προκήρυξης 4Κ/2020, μετά από 20 χρόνια εργασίας. Τόνισε ότι πρόκειται για εργαζόμενους που αποτελούν πολύπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό καθώς έχουν αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία όλα αυτά τα χρόνια. Επίσης, έθεσαν το ζήτημα της προσφυγής στο ΣτΕ που έχει γίνει και με βάση την οποία απειλείται να μείνει εκτός δουλειάς το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων, όπως και το αίτημα της επιστροφής στην εργασία όσων εργαζομένων είναι σε αναστολή προκειμένου να μπορέσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ακολουθώντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ που υπάρχουν για όλους τους εργαζόμενους.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ δήλωσε τη στήριξη του Κόμματος στον δίκαιο αγώνα τους για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων των εργαζομένων, κάτι που επανειλημμένα έχει συμβεί με πολλές πρωτοβουλίες είτε στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διαδικασίας είτε εκτός αυτής. Τόνισε την ευθύνη όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά και της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοτικών αρχών που τόσα χρόνια εμπαίζουν τους εργαζόμενους. Επίσης, επισήμανε ότι όχι μόνο απαιτείται η μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου αλλά και μαζικές προσλήψεις προσωπικού με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας αφού τα κενά παραμένουν μεγάλα. Τέλος, αναφέρθηκε η θέση του Κόμματος για να επανέλθουν στην εργασία τους άμεσα όλοι οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας με την πραγματοποίηση των αναγκαίων σε συχνότητα προληπτικών τεστ και με ουσιαστική προσωποποιημένη συζήτηση προκειμένου να εμβολιαστούν.

Να σημειωθεί ότι το ΚΚΕ κατέθεσε Αναφορά στη Βουλή προς τον υπουργό Εσωτερικών με θέμα τη διασφάλιση της εργασίας των 160 εργαζομένων που μένουν εκτός της προκήρυξης για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Η Αναφορά είναι το κείμενο του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου «Βοήθεια στο Σπίτι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ