Πέμπτη 14 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΙΡΗΝΙΚΟΣ
Νέα γυμνάσια από ΗΠΑ και Ιαπωνία

Διήμερες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις ολοκλήρωσαν προχτές ΗΠΑ και Ιαπωνία στον Βόρειο Ειρηνικό, συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ιαπωνίας και Κορεατικής Χερσονήσου. Τα νέα γυμνάσια έγιναν ενώ η Ουάσιγκτον εντείνει τις προσπάθειες να συσπειρώσει συμμάχους της πιο «ενεργά» και στο πεδίο της «στρατιωτικής ετοιμότητας» απέναντι στη Ρωσία και την Κίνα.

Ο εκπρόσωπος του ιαπωνικού υπουργικού συμβουλίου, Χ. Ματσούνο,, δήλωσε ότι οι ασκήσεις αποσκοπούν στην ενίσχυση της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας και ότι οι δύο χώρες «θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε την ικανότητα αποτροπής και αντίδρασης όπως και να κάνουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε για την άμυνα της χώρας μας».

Σημειωτέον, το ιαπωνικό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε ότι λεπτομέρειες για τις ασκήσεις θα ανακοινωθούν «όταν η κατάσταση επιτρέψει την αποκάλυψή τους»...

Στα γυμνάσια συμμετείχαν από ιαπωνικής πλευράς τα αντιτορπιλικά «JS Kongo» και «JS Inazuma», ενώ ιαπωνικά μαχητικά αεροσκάφη συνόδευαν το αμερικανικό πολεμικό πλοίο «USS Abraham Lincoln» και την αρμάδα συνοδείας του.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, οι αρχές της Ταϊβάν εξέδωσαν 28σέλιδο οδηγό με συστάσεις στον πληθυσμό για την περίπτωση στρατιωτικής εισβολής, μεταξύ άλλων για τον εντοπισμό καταφυγίων μέσω εφαρμογών στο κινητό, εφοδίων για σίτιση κ.τ.λ. «Δίνουμε πληροφορίες για το πώς οι πολίτες μας πρέπει να αντιδράσουν σε μια στρατιωτική κρίση και πιθανές καταστροφές που θα ακολουθήσουν», δήλωσε στέλεχος του υπουργείου Αμυνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ