Πέμπτη 14 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ
Νεκροί ακόμη δύο Παλαιστίνιοι από ισραηλινά πυρά

Κλιμακώνεται η βία των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων στα παλαιστινιακά εδάφη της Δυτικής Οχθης, με πολιορκία και καθημερινές εφόδους του ισραηλινού στρατού σε πόλεις όπως η Τζενίν και η Ναμπλούς, δολοφονίες γυναικών και εφήβων, ποινές συλλογικής τιμωρίας σε βάρος αμάχων.

Στα παραπάνω προστέθηκε η δολοφονία του 34χρονου Μοχάμαντ Χάσαν Μοχάμαντ Ασαφ, δικηγόρου και μέλους της Λαϊκής Επιτροπής Ενάντια στο Τείχος, από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στη διάρκεια κινητοποιήσεων κατά της κατοχής χτες στη Ναμπλούς. Επιπλέον ο ισραηλινός στρατός συγκρούστηκε με νεαρούς διαδηλωτές σε Βηθλεέμ και Τζενίν.

Αργότερα χτες βράδυ, Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν τον 14χρονο Παλαιστίνιο Κουσάι Φουάντ Χαμάμρα στο χωριό Χουσάν, κοντά στη Βηθλεέμ, όπου είχε δολοφονηθεί την Κυριακή μία 46χρονη άοπλη μητέρα έξι παιδιών, επειδή θεωρήθηκε «ύποπτη».

Σύμφωνα με την παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο, νωρίτερα την Τετάρτη, μόνο στη Ναμπλούς τραυματίστηκαν τουλάχιστον 31 Παλαιστίνιοι και συνελήφθησαν πάνω από 20 άλλοι. Σύμφωνα με την ισραηλινή δημόσια ραδιοφωνία ΚΑΝ, ο στρατός εισήλθε στη Ναμπλούς, για να συνοδεύσει Ισραηλινούς εργάτες με σκοπό να επισκευάσουν τις ζημιές που προκάλεσαν δύο φορές μερικές δεκάδες Παλαιστίνιοι στον τάφο του Ιωσήφ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ