Τρίτη 19 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΟΜΕΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Συγχαρητήρια για την επιτυχία της Θ. Ραγκούση

Την 16χρονη κολυμβήτρια Θεοφανία Ραγκούση συγχαίρει θερμά το Τομεακό Συμβούλιο Δυτικών Συνοικιών της ΚΝΕ για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο πρόσφατο Χειμερινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης.

«Η θέση στην πρώτη τριάδα μιας έφηβης κολυμβήτριας στο γυναικείο μάλιστα πρωτάθλημα αξίζει κάθε έπαινο. Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς τις συνθήκες μέσα στις οποίες ζει ένας μαθητής - αθλητής σήμερα. Που ο ελεύθερός του χρόνος στραγγαλίζεται καθημερινά, καθώς η ύλη στο σχολείο είναι τεράστια, με αποτέλεσμα το φροντιστήριο να αποτελεί "αναγκαίο κακό".

Που ζει με το άγχος της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, της τράπεζας θεμάτων. Μέσα σε συνθήκες με κλειστά σχολεία και τηλεκπαίδευση που οι μαθησιακές ανάγκες καταπατήθηκαν ακόμα περισσότερο, που εν μέσω πανδημίας οι προπονήσεις στους χώρους άθλησης ήταν και είναι "κίνδυνος - θάνατος" για αθλητές και προπονητές λόγω των ανύπαρκτων κρατικών μέτρων προστασίας της υγείας. Οταν, μάλιστα, ο αθλητισμός αποτελεί πανάκριβο εμπόρευμα, με τους αθλητές να πληρώνουν από την τσέπη τους για κάθε μικρή και μεγάλη ανάγκη που υπάρχει. Αυτή η προσπάθεια και η κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου της Θεοφανίας αναδεικνύει την ανάγκη των μαθητών να μπορούν απρόσκοπτα να καλλιεργούν όλες τις κλίσεις και τα ταλέντα τους, στο πλαίσιο ενός σχολείου ικανού να τα αγκαλιάσει και να διαμορφώσει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για την ολόπλευρη ανάπτυξη του ανθρώπου σήμερα.

Αναδεικνύουν την ανάγκη για δωρεάν μόρφωση και άθληση με κρατική ευθύνη. Ωστε και στη χώρα μας αλλά και αλλού να δούμε τέτοιες κατακτήσεις. Αναδεικνύουν εντέλει την ανάγκη για μια άλλη οργάνωση της κοινωνίας, που στο επίκεντρο θα έχει τον άνθρωπο και τις απεριόριστες δυνατότητές του, όπου ο αθλητισμός δεν θα είναι εμπόρευμα αλλά καθολικό δικαίωμα για κάθε άνθρωπο.

Ευχόμαστε πάντα επιτυχίες στην ίδια και πολλά συγχαρητήρια στην οικογένειά της και τους προπονητές της γι' αυτήν την κατάκτηση!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ