Τρίτη 19 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
«Ερυθρόλευκη» κυριαρχία σε άνδρες και γυναίκες

Την κυριαρχία του στις εγχώριες διακρίσεις στο πόλο επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ο Ολυμπιακός, με την ανδρική και τη γυναικεία ομάδα του να φθάνουν στην κατάκτηση του Κυπέλλου επικρατώντας στα αντίστοιχα Φάιναλ 4 που έγιναν στη Λάρισα.

Στους άνδρες η ομάδα του Πειραιά σε ένα συναρπαστικό στην εξέλιξη τελικό νίκησε τη Βουλιαγμένη με 9-8 φθάνοντας στην 23η κατάκτηση Κυπέλλου στην ιστορία του. Οι «ερυθρόλευκοι», με πρωταγωνιστή τον Φιλίποβιτς (4 γκολ), κυριάρχησαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα όταν και προηγήθηκαν με 9-3, ωστόσο η αποβολή του Γενηδουνιά στο 4ο οκτάλεπτο άλλαξε τα δεδομένα. Η Βουλιαγμένη εκμεταλλεύτηκε άριστα το πλεονέκτημα του παίκτη παραπάνω και κάνοντας αντεπίθεση στο τελευταίο 5λεπτο έφτασε μια ανάσα πριν από την ισοφάριση. Ωστόσο η άμυνα του Ολυμπιακού και η εμπειρία των παικτών του του έδωσαν το δικαίωμα να πανηγυρίσει τη νίκη.

Την κυριαρχία του επιβεβαίωσε ο Ολυμπιακός και στο Κύπελλο γυναικών μετά τη νίκη του στον τελικό, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, επί της Γλυφάδας με 14-7. Μάλιστα, για την ομάδα του Πειραιά αυτός ήταν ο 4ος αντίστοιχος τίτλος στις 5 διοργανώσεις του θεσμού που έχουν γίνει μέχρι σήμερα από την έναρξή του το 2018. Στον τελικό της Λάρισας οι «ερυθρόλευκες» είχαν τα ηνία από την αρχή του αγώνα και με κορυφαία σκόρερ την Ξενάκη (4 γκολ) απέκτησαν μια σταθερή διαφορά στο σκορ, την οποία διατήρησαν μέχρι το φινάλε παρά τις αξιόλογες προσπάθειες των αντιπάλων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ