Τρίτη 19 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ.-- Βίαια επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών - κυρίως μουσουλμάνων - και αστυνομίας σημειώνονται τις τελευταίες μέρες σε πόλεις της Σουηδίας, καθώς η αντιμεταναστευτική - ακροδεξιά οργάνωση «Σκληρή Γραμμή» πραγματοποιεί περιοδεία στη χώρα και καίει αντίτυπα του Κορανίου. Την Κυριακή τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από «προειδοποιητικά πυρά» αστυνομικών κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην πόλη Νορσέπινγκ. Οι τραυματίες τελούν «υπό καθεστώς σύλληψης, ως ύποπτοι για εγκληματικές ενέργειες», ανακοίνωσε η αστυνομία. Στη γειτονική πόλη Λινκέπινγκ συνελήφθησαν 18 άνθρωποι. Επεισόδια ξέσπασαν τη νύχτα του Σαββάτου στο Μάλμε, όπου ζουν πολλοί μετανάστες, έπειτα από συγκέντρωση της ακροδεξιάς οργάνωσης. Ταραχές σημειώθηκαν επίσης στη Στοκχόλμη και το Ορεμπρο.

ΜΠΑΜΑΚΟ.-- Ο στρατός του Μάλι ανακοίνωσε ότι εξόντωσε «πάνω από 10 τρομοκράτες», ανάμεσά τους έναν Γαλλοτυνήσιο που ήταν «στέλεχός τους». Οι επιχειρήσεις έγιναν στην περιοχή του δάσους Γκανγκέλ, περίπου 10 χλμ. από την κοινότητα Μουρά.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Η πολυεθνική δύναμη από στρατεύματα της Νιγηρίας, του Νίγηρα και του Καμερούν ανακοίνωσε την Κυριακή ότι πάνω από 100 τζιχαντιστές, ανάμεσά τους 10 διοικητές τους, σκοτώθηκαν τις τελευταίες βδομάδες στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας στρατιωτικής επιχείρησης στην περιφέρεια της λίμνης Τσαντ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ