Πέμπτη 21 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΧΟΛΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΙΠΑΕ
Συνεχίζουν πολύμορφα διεκδικώντας αναβάθμιση των σπουδών τους

Με μαχητικές κινητοποιήσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, οι φοιτητές της Σχολής Μηχανικών του ΔΙΠΑΕ συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στους σχεδιασμούς της διοίκησης του Ιδρύματος και της κυβέρνησης για κατάργηση, συγχωνεύσεις και μεταφορά Τμημάτων και απαιτούν ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών τους.

Στο πλαίσιο αυτό, την Τρίτη 3 Μάη προγραμματίζουν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι στο Αγαλμα Βενιζέλου και την Πέμπτη 5 Μάη προγραμματίζουν κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας στην Αθήνα.

Τις προηγούμενες μέρες, προκειμένου να εκφραστεί η συμπαράσταση στον αγώνα τους, πραγματοποίησαν παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, όπου εγκρίθηκε το ψήφισμα που κατέθεσαν και αποτελούσε την απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης.

Αντιπροσωπεία της προσωρινής διοίκησης του Συλλόγου Φοιτητών κατέθεσε το ψήφισμα και αφού εξήγησε την κατάσταση και τον αγώνα που δίνουν οι φοιτητές του ΔΙΠΑΕ, ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο να στηρίξει τον αγώνα και τα αιτήματά τους.

Αντίστοιχη παρέμβαση πραγματοποίησαν και χτες Τετάρτη, στη διαδικτυακή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ την ίδια ώρα οι φοιτητές διαδήλωναν έξω από το κτίριο της Περιφέρειας.

Στη συνεδρίαση η «Λαϊκή Συσπείρωση» κατέθεσε προς έγκριση το ψήφισμα των φοιτητών, όμως με ευθύνη της Διοίκησης της Περιφέρειας και με πρόσχημα ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο τοποθετείται με ψηφίσματα μόνο σε εθνικής σημασίας θέματα, το ψήφισμα δεν τέθηκε σε ψηφοφορία.

Το ψήφισμα που κατατέθηκε ανέφερε: «Εισηγήσεις και αποφάσεις για συγχωνεύσεις, μεταφορές σε άλλη πόλη και καταργήσεις Τμημάτων του ΔΙΠΑΕ αγνοούν τη ζωή, το εκπαιδευτικό και επαγγελματικό μέλλον χιλιάδων φοιτητών και δεκάδων εργαζομένων. Οι προτεινόμενες αλλαγές χειροτερεύουν ακόμα περισσότερο τους όρους εκπαίδευσης, ενώ χιλιάδες φοιτητές βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο διακοπής των σπουδών τους, καθώς δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις νέες συνθήκες» και πρότεινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας να ενώσει τη φωνή του με τους φοιτητές και να ζητήσει: «Να μην προχωρήσει καμία συγχώνευση, μεταφορά ή κατάργηση Τμήματος του ΔΙΠΑΕ. Να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη ολοκλήρωση σπουδών των φοιτητών με όλους τους απαραίτητους όρους. Να εξασφαλιστεί άμεσα η αύξηση της χρηματοδότησης για την πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού και τη βελτίωση των υποδομών. Να κατοχυρωθούν τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων, με πλήρη αντίστοιχα εργασιακά δικαιώματα, με μοναδική προϋπόθεση το πτυχίο και την πρακτική άσκηση ενταγμένη σε αυτό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ