Πέμπτη 21 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΡΟΔΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ
Ανεπιθύμητο το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS «Jason Dunham»

Κινητοποίηση σήμερα στις 5 μ.μ. στο λιμάνι της Ρόδου

Κινητοποίηση σήμερα Μ. Πέμπτη, στις 5 μ.μ. στο λιμάνι της Ρόδου, πραγματοποιεί η Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης, ενάντια στην παρουσία του αμερικανικού αντιτορπιλικού κατευθυνόμενων βλημάτων «USS Jason Dunham», το οποίο βρίσκεται στο λιμάνι του νησιού από την Κυριακή.

«Η παρουσία του έχει να κάνει με τη μετατροπή της χώρας μας σε μια απέραντη βάση των αμερικανοΝΑΤΟικών δυνάμεων, για τη διασφάλιση των συμφερόντων τους στην αντιπαράθεση ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ από τη μια και Ρωσίας από την άλλη. Εχει να κάνει με τη μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στον κλιμακούμενο ιμπεριαλιστικό πόλεμο, κάνοντας τον λαό θύτη άλλων λαών και πιθανό θύμα», τονίζει η Επιτροπή, υπογραμμίζοντας ότι «ο λαός δεν έχει να κερδίσει τίποτα απ' αυτήν τη συμμετοχή».

Στο κάλεσμά της σημειώνει: «Μας λένε ότι έτσι αναβαθμίζεται η θέση της χώρας στο ΝΑΤΟ, θωρακίζονται τάχα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα κόντρα στη ΝΑΤΟική "σύμμαχό μας" Τουρκία. Την ίδια ώρα το ΝΑΤΟ κάνει πλάτες στην τουρκική κατοχή στην Κύπρο, προωθεί το πλάνο του για "διασφάλιση της ΝΑΤΟικής συνοχής", για "ενιαίο ΝΑΤΟικό έδαφος", πρωτοστατεί στα σχέδια "γκριζαρίσματος" και συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο. Το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο».

Και καλεί τον λαό της Ρόδου να αντιδράσει στη χρήση των πολιτικών υποδομών του νησιού από τους ΝΑΤΟικούς και Αμερικανούς ιμπεριαλιστές, να συμμετάσχει μαζικά στην κινητοποίηση απαιτώντας: «Να φύγει τώρα το αμερικανικό πολεμικό πλοίο από το λιμάνι της Ρόδου! Οχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία! Απεμπλοκή της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! Να κλείσουν οι ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές! Καμία διευκόλυνση από ελληνικό έδαφος για τις αμερικανοΝΑΤΟικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία! Κανένας φαντάρος και αξιωματικός σε αποστολή εκτός συνόρων!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ