Πέμπτη 21 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
Προσπαθεί να κρύψει τις ευθύνες του γι' αυτά που βιώνει ο λαός

Στο εμπόριο ελπίδας κατέφυγε ξανά ο Αλ. Τσίπρας στην πρώτη του συνέντευξη μετά το Συνέδριο του κόμματός του, στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN». Εκμεταλλευόμενος την αγωνία των λαϊκών νοικοκυριών που είναι αντιμέτωπα με το τσουνάμι ακρίβειας, έκρυψε τις πραγματικές αιτίες της, για τις οποίες έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης και αρκέστηκε στα γνωστά περί ακαταλληλότητας Μητσοτάκη.

Δεν είπε βέβαια ότι με τον Κυρ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ μοιράζονται την ίδια προσήλωση στη στρατηγική της απελευθέρωσης της αγοράς Ενέργειας, της «πράσινης μετάβασης», της απαξίωσης των εγχώριων πηγών Ενέργειας που εκτόξευσαν το κόστος του λιγνίτη, άρα το ενεργειακό κόστος για τον λαό μέσα από τους μηχανισμούς του Χρηματιστηρίου της Ενέργειας, του «εμπορίου ρύπων». Στην Πολιτική Απόφαση του Συνεδρίου που δόθηκε στη δημοσιότητα λίγες ώρες πριν τη συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα, η σύμπλευση με τη ΝΔ και στο συγκεκριμένο ζήτημα βγάζει μάτι, αφού τονίζεται ως «επείγουσα υποχρέωση της μετάβασης σε ένα νέο ενεργειακό πρότυπο, που στηρίζεται κατά προτεραιότητα στις ΑΠΕ και σε όλες τις μορφές της πράσινης Ενέργειας», επιτάχυνση δηλαδή των σχεδίων που προκαλούν την ενεργειακή φτώχεια στον λαό.

Παρ' όλα αυτά είχε το θράσος να ισχυριστεί ότι «αυτό το οποίο θα επιδιώξουμε είναι να αποκαταστήσουμε αυτές τις επιπτώσεις της βίαιης απολιγνιτοποίησης, της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ εν μέσω της ενεργειακής κρίσης», ισχυρισμός που συνοδεύτηκε από όρκους πίστης στις κατευθύνσεις της ΕΕ που καταδικάζουν τον λαό σε ενεργειακή φτώχεια, λέγοντας ότι «το Χρηματιστήριο Ενέργειας είναι ευρωπαϊκή Οδηγία. Αρα, οποιαδήποτε κυβέρνηση και να ήταν το 2017-'18, το '18 που νομοθετήθηκε, αν δεν κάνω λάθος, θα το νομοθετούσε»!

Εξηγήσεις όμως έδωσε ο Αλ. Τσίπρας και για τις υποσχέσεις που μοίρασε απ' το βήμα του Συνεδρίου, κάνοντας σαφές στο εγχώριο κεφάλαιο πως «τα περισσότερα από όσα εξήγγειλα δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος (...) είναι κοστολογημένα και ρεαλιστικά». Και πως όσα έχουν, όπως η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, θα περιοριστούν «στο κατώτατο επίπεδο που προβλέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή». Αλλά ακόμα κι αυτά τα ψίχουλα που υπόσχεται στον λαό είναι υπό αίρεση, αφού ο Αλ. Τσίπρας επικαλέστηκε προκαταβολικά την «καμένη γη» που θα παραλάβει.

Σε ό,τι αφορά τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ο Αλ. Τσίπρας ισχυρίστηκε ότι δεν υποχρέωσε ούτε το ΝΑΤΟ ούτε η ΕΕ την κυβέρνηση να στείλει όπλα στην Ουκρανία και πως ήταν δική της λάθος επιλογή, αφού ...δεν απέφερε ανταλλάγματα στην αστική τάξη της χώρας.

Τέλος, ερωτηθείς για τις σχέσεις με το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ και τον Ν. Ανδρουλάκη, τον κάλεσε να πάρει θέση στις προτάσεις συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «κινείται στην γκρίζα ζώνη όλο αυτό το διάστημα στο "δεν ξέρω - δεν απαντώ"».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ψηφοθηρία παντού με την ίδια συνταγή εκβιαστικών διλημμάτων και κάλπικων υποσχέσεων (2023-02-07 00:00:00.0)
«Πολιτική αλλαγή» η... αναδιανομή των πακέτων στους ομίλους (2022-12-07 00:00:00.0)
Τερτίπια για να κρυφτεί η σύμπλευση με τη ΝΔ, συνταγές εγκλωβισμού του λαού (2022-10-26 00:00:00.0)
Προκλητικοί απέναντι στον λαό ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ (2021-11-23 00:00:00.0)
Καβγαδάκια για το σχέδιο ενίσχυσης του κεφαλαίου (2020-07-30 00:00:00.0)
Τα σχέδια «απολιγνιτοποίησης» δεν έχουν καμία σχέση με τις ανάγκες του λαού (2020-06-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ