Τρίτη 7 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
Ψηφοθηρία παντού με την ίδια συνταγή εκβιαστικών διλημμάτων και κάλπικων υποσχέσεων

Μία από τα ίδια «σέρβιρε» και στον λαό της Θεσσαλονίκης ο Αλέξης Τσίπρας, που κατά την ομιλία του εκεί χτες βράδυ πέρα από συνθήματα για «αλλαγή», «δικαιοσύνη» και «δημοκρατία», δεν είχε να προσφέρει παρά κάλπικα διλήμματα και ψηφοθηρικές υποσχέσεις. Κατά τα αναμενόμενα αναλώθηκε σε επίθεση στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την ως τη «χειρότερη κυβέρνηση της δεξιάς από τη μεταπολίτευση και μετά» και πως «θα λογοδοτήσει».

Σε ένα ακόμα ρεσιτάλ υποκρισίας, έχυσε κροκοδείλια δάκρυα για τα χαμηλά εισοδήματα των εργαζομένων που εξανεμίζονται απ' την ακρίβεια, αλλά ούτε λέξη δεν βρήκε να πει ούτε για τις ευθύνες της δικής του κυβέρνησης για τους καθηλωμένους μισθούς και τις συντάξεις, ούτε για τις αιτίες της ακρίβειας, για την οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση όταν το κόμμα του στήριξε και στηρίζει την απολιγνιτοποίηση, τη στρατηγική απελευθέρωσης της Ενέργειας, την «πράσινη μετάβαση» της ΕΕ που κατάντησε την Ενέργεια πανάκριβο εμπόρευμα, απλησίαστο για το λαϊκό πορτοφόλι.

Ο Αλ. Τσίπρας παρουσίασε τη φτώχεια σαν φαινόμενο ταυτισμένο με τη διαχείριση της ΝΔ, μίλησε για ληστεία στα σούπερ μάρκετ και απραξία της κυβέρνησης, για τον εφιάλτη των δανειοληπτών που βλέπουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό να ανατρέπεται λόγω της αύξησης των επιτοκίων κ.ά. με τέτοια ευγλωττία που ούτε ο ίδιος ούτε το κόμμα του είχαν στη Βουλή, όταν κατάπιναν τη γλώσσα τους κάθε φορά που το ΚΚΕ έφερνε προτάσεις ουσιαστικής ανακούφισης του λαού, για την υπεράσπιση του λαϊκού εισοδήματος, τις οποίες αρνήθηκαν κάθε φορά να στηρίξουν.

Σαν να προσγειώθηκε χτες στη χώρα, κατακεραύνωσε το χάλι στην Παιδεία και την Υγεία, τους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών και πλάσαρε τον ΣΥΡΙΖΑ σαν τη δύναμη που θα τα σταματήσει όλα αυτά για λογαριασμό των «μη προνομιούχων»!!! Γιατί όπως ισχυρίστηκε, όλα τα αντιλαϊκά έργα της κυβέρνησής του δεν ήταν παρά «λάθη» και «αστοχίες»!!!

Κλείνοντας το μάτι στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα που έχει ανάγκη για να αυξάνει τα κέρδη του, αντιθέτως με την πολιτική της την υπονομεύει. Μάλιστα, φιλοτέχνησε για το κόμμα του το προφίλ της έντιμης δύναμης που μπορεί απέναντι στην ανέντιμη ΝΔ να χειραγωγήσει τον λαό, ρυμουλκώντας τον σε μια διαχείριση για το περιεχόμενο της οποίας υπενθύμισε τις ...επιτυχίες του ΣΥΡΙΖΑ για λογαριασμό του εγχώριου κεφαλαίου, τα συμφέροντα του οποίου απεικονίζονται στο σχέδιο που παρουσίασε και απ' τη Θεσσαλονίκη. Με επαναφορά στην ευρωπαϊκή κανονικότητα (!), με στήριξη των δυνάμεων της παραγωγής για παραγωγή περισσότερου πλούτου, με ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας και επενδύσεις, ενίσχυση δυναμικών κλάδων οικονομίας κ.ά.

Κι ενώ με το ένα χέρι μοίρασε δεσμεύσεις στο κεφάλαιο, με το άλλο πρόσφερε στον λαό ένα ακόμα ...«πρόγραμμα Θεσσαλονίκης», ίδιας αξίας με το προηγούμενο, για προστασία του δικαιώματος σε εργασία, παιδεία, κατοικία, για αξιοπρεπείς συντάξεις, για δημοκρατία, για τερματισμό της διάλυσης του ΕΣΥ, για καταπολέμηση της ακρίβειας με κρατικοποίηση της ΔΕΗ σαν να είναι ο ιδιοκτήτης το κρίσιμο στοιχείο που μπορεί να ανακόψει την ενεργειακή ακρίβεια. Ειδικά για τους Θεσσαλονικείς υποσχέθηκε ...Μετρό και ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης, λες κι αυτό μοιράζει χρήμα στον λαό! Υποσχέσεις τόσο όσο επιτρέπουν οι δημοσιονομικές αντοχές της χώρας, αφού παρά τον δημαγωγικό οίστρο και τις ψηφοθηρικές ανάγκες, ο Αλ. Τσίπρας υπέδειξε μια «ρεαλιστική κοστολογημένη σταθερή πορεία προς μια δίκαιη Ελλάδα»!!!

Δεν παρέλειψε φυσικά να δηλώσει την περηφάνια του για την ευρωατλαντικής κοπής Συμφωνία των Πρεσπών, στην πραγματικότητα διαμηνύοντας εντός και εκτός συνόρων την αταλάντευτη προσήλωση του κόμματός του στις επικίνδυνες για τον λαό και τη χώρα δεσμεύσεις εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Ολοκλήρωσε την ομιλία του με τους απαραίτητους εκβιασμούς, όταν απευθυνόμενος στα «δημοκρατικά κόμματα» και τους ψηφοφόρους τους, τους προέτρεψε χωρίς να ξεχάσουν τις διαφορές, να προτάξουν «τη μάχη για να απαλλαγεί η χώρα απ' το καθεστώς Μητσοτάκη», που πρέπει να ηττηθεί και «θα ηττηθεί αν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει πρώτος», όπως είπε, προσθέτοντας πως το διακύβευμα αυτής της μάχης είναι «Δημοκρατία ή Μητσοτάκης»!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2021-11-23 00:00:00.0)
Προκλητικοί απέναντι στον λαό ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ (2021-11-23 00:00:00.0)
Εξετάσεις καταλληλότητας για την ανάληψη της αστικής διαχείρισης (2014-10-21 00:00:00.0)
Υποσχέσεις στην πλουτοκρατία και στους δανειστές (2013-07-05 00:00:00.0)
Τα... απούλητα (2006-07-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ