Τρίτη 7 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΚΟ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ Β' ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σε κλίμα μάχης οι συσκέψεις για την οργάνωση της πολιτικής εξόρμησης

Από την εκδήλωση στη Νίκαια
Από την εκδήλωση στη Νίκαια
Σε κλίμα μάχης πραγματοποιήθηκαν, τις προηγούμενες μέρες, συσκέψεις - συζητήσεις συστράτευσης και δράσης για την οργάνωση της πολιτικής εξόρμησης του ΚΚΕ στον λαό, μπροστά στη μάχη των βουλευτικών εκλογών, από τις Κομματικές Οργανώσεις των δήμων της Β΄ Πειραιά.

Παρευρέθηκαν υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, άλλοι συμπορευόμενοι με το ΚΚΕ, καθώς και υποψήφιοι στη Β' Πειραιά στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Στον δήμο Νίκαιας - Ρέντη την εισηγητική ομιλία έκανε ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Χαιρέτισαν ο Παναγιώτης Κατηφές, υποψήφιος βουλευτής Β΄ Πειραιά, δημοτικός σύμβουλος Νίκαιας - Ρέντη με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και ο Στέλιος Μπενετάτος, υποψήφιος βουλευτής Β΄ Πειραιά και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ακολούθησε συζήτηση που έδειξε ετοιμότητα να πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ.

Τον λόγο πήρε και ο Κώστας Παπαδόπουλος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Κόντρα στο Ρεύμα Νίκαιας - Ρέντη» και δημοτικός σύμβουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε:

«Με χαρά δέχτηκα την πρόσκλησή σας να συμμετάσχω στη σημερινή σας συνάντηση, διάβασα το Κάλεσμα συμπόρευσης της ΚΕ του ΚΚΕ και συμφωνώ. Το Κάλεσμα δεν αποτελεί απλά μια πρόσκληση απέναντι στις εκλογές που έρχονται αλλά μια ανάγκη για όλες και όλους που αγωνίζονται για να αλλάξουν ριζικά τη ζωή τους. Ο ακραίος καπιταλισμός που βιώνουμε δημιουργεί πολέμους, φτώχεια, εξαθλίωση στον λαό μας. Αυτό το σαθρό και σάπιο σύστημα δεν εξωραΐζεται, δεν παίρνει γιατρειά, μόνο γκρεμίζεται. Στις ερχόμενες εκλογές θα δώσω τη μάχη με τις δυνάμεις του ΚΚΕ για ένα καλύτερο αύριο για τον λαό μας».


Στον δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας τις εισηγητικές ομιλίες έκαναν ο Μανώλης Ραπανάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΤΕ Πειραιά, και ο Γιώργος Καλαμαράς, δημοτικός σύμβουλος Κερατσινίου - Δραπετσώνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στη συζήτηση εκφράστηκε διάθεση από όλους τους παρευρισκόμενους να πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ στους κατοίκους της περιοχής και στις βουλευτικές εκλογές.

Χαιρετισμό απηύθυναν η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ, βουλευτής και εκ νέου υποψήφια στη Β' Πειραιά, ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, υποψήφιος βουλευτής στη Β΄ Πειραιά και πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, και ο Ανέστης Τσουρακάκης, υποψήφιος στη Β' Πειραιά, συνταγματάρχης ε.α. και επίτιμος πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών.

Στον δήμο Κορυδαλλού τις εισηγητικές ομιλίες έκαναν ο Μανώλης Ραπανάκης και η Ελευθερία Παπουτσιδάκη, δημοτική σύμβουλος Κορυδαλλού με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και υποψήφια βουλευτής στη Β' Πειραιά. Παρενέβησαν με τις τοποθετήσεις τους ο Μάκης Τσελέντης, υποψήφιος βουλευτής στη Β΄ Πειραιά, ο Τάσος Ζερβός, δημοτικός σύμβουλος, και άλλοι παρευρισκόμενοι.

Στη σύσκεψη στον δήμο Περάματος την εισηγητική ομιλία έκανε ο Μανώλης Ραπανάκης και χαιρέτισαν οι υποψήφιοι βουλευτές Στέλα Παπαοικονόμου, Σωτήρης Πουλικόγιαννης και Ανέστης Τσουρακάκης, οι οποίοι έδωσαν το στίγμα της μάχης και τις δυνατότητες που υπάρχουν να εκφραστεί συμπόρευση με το ΚΚΕ. Τον λόγο πήραν και άλλοι συμμετέχοντες, από τους οποίους εκφράστηκε διάθεση για συμβολή και θίχτηκαν θέματα που χρειάζεται να αναδειχτούν μπροστά στις εκλογές, όπως η κατάσταση στα σχολεία του Περάματος κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ