Παρασκευή 14 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα... απούλητα

Παπαγεωργίου Βασίλης

«ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ και πάλι ένα όραμα στον αγρότη, το μικρομεσαίο, το συνταξιούχο». Το μεγαλεπήβολο αυτό στόχο έχει βάλει (ποιος άλλος;) το ΠΑΣΟΚ. Το είπε στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρός του και ...ανατριχιάσαμε.

Ομολογούμε ότι ...ιστορικά το ΠΑΣΟΚ έχει αποδείξει τη δεινότητά του στην κατασκευή και ψηφοθηρική πώληση «οραμάτων». Μόνο που οι πωλήσεις τώρα τελευταία μάλλον δεν πάνε καλά.

Κατά τη γνώμη μας, δε φταίνε οι «κατασκευαστές». Ούτε το «μάνατζμεντ», η «διαφήμιση» ή το «περιτύλιγμα». Πρώτα και κύρια, φταίνε οι «πρώτες ύλες».

Πόσο πειστικά και ελκυστικά στους εργαζόμενους «οράματα» να κατασκευάσει κανείς, όταν πρέπει κάθε τόσο να δίνει πολιτικά διαπιστευτήρια είτε στην Ευρωπαϊκή Ενωση, είτε στις ΗΠΑ, είτε στο ΝΑΤΟ, είτε στον ΣΕΒ και τους εφοπλιστές;

Και πώς να τα «πουλήσει», όταν είναι τόσο νωπές οι μνήμες της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και από τις πολιτικές επιλογές, που γίνονται στις μέρες της σημερινής κυβέρνησης, μαζί με τη Νέα Δημοκρατία; Ποιος έχει ξεχάσει τα 77 λεπτά... αύξησης στα μεροκάματα;

Από την άλλη, βέβαια, υπάρχει και ο εν δυνάμει «καταναλωτής» τέτοιων «προϊόντων» - αφού έτσι αντιλαμβάνονται τον ελληνικό λαό. Οσο κι αν προσπαθούν να τον καθίσουν σε έναν καναπέ και να επιχειρούν τη χειραγώγησή του, κάπου μεταξύ «ριάλιτι» και νύστας, αυτός επιμένει ...να σκέφτεται.

Και πολλά δεν του πάνε καλά με τα «οράματα», τις «τομές» και τις «άμεσες δημοκρατίες» του Γιώργου Παπανδρέου...

ΚΑΙΡΟ ΕΙΧΕ να εμφανιστεί «ικανοποιημένος από την πορεία της ελληνικής οικονομίας» ο Γιώργος Αλογοσκούφης και το έκανε χτες μετά τη συνάντησή του με τον Κώστα Καραμανλή.

Συναντήθηκαν οι δυο τους κι αφού τα είπαν, συμφώνησαν πως όλα πάνε καλά και μάλιστα καλύτερα από όσο περίμεναν. Συνεχάρη ο ένας τον άλλο για την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης και μετά έφυγαν.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Αυτό εννοεί άραγε ο πρωθυπουργός όταν λέει ότι αφουγκράζεται τα προβλήματα της κοινωνίας;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ