Παρασκευή 14 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκπαιδεύουν Ιρακινούς ταγματασφαλίτες

Ξεκινάει η από κοινού εκπαίδευση, στο έδαφος της Βουλγαρίας, Ιρακινών ανδρών των Σωμάτων Ασφαλείας της χώρας αυτής, που τελεί υπό την κατοχή των Αμερικανών και των συμμάχων τους, σύμφωνα με ανακοίνωση της βουλγαρικής κυβέρνησης. Σε πρώτη φάση προβλέπεται να εκπαιδευτούν 30 Ιρακινοί. Από την ελληνική πλευρά, θα σταλούν ως εκπαιδευτές αξιωματικοί από το πολυεθνικό κέντρο «ειρηνευτικών αποστολών», που εδρεύει στο Κιλκίς.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της γνωστής απόφασης του ΝΑΤΟ. Να σημειωθεί ότι η Βουλγαρία συμμετέχει με στρατεύματα και στην κατοχή του Ιράκ. Το εγχείρημα, όπως ανακοινώθηκε, δε θα επιβαρύνει οικονομικά καθόλου το Ιράκ, επειδή προβλέπεται η Ελλάδα να αναλάβει τα έξοδα μεταφοράς και η Βουλγαρία, το κόστος της εκπαίδευσης, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η εκπαίδευση των «ταγματασφαλιτών» του Ιράκ αποτελεί μέρος της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας - Βουλγαρίας, που ανακοινώθηκε πρόσφατα από τους υπουργούς Αμυνας των δύο χωρών. Μια συνεργασία στα πλαίσια των κατευθύνσεων του νέου επιθετικού δόγματος του ΝΑΤΟ, που, εκτός των άλλων, στοχεύει και στην προσαρμογή της Βουλγαρίας στα ΝΑΤΟικά δεδομένα, ως νέο μέλος που είναι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ