Παρασκευή 14 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΚΑΛΟΠ
Ενοχη η πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Η αιτία για τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα βρίσκεται στην πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ πιστεύει η πλειοψηφία της «κοινής γνώμης», χωρίς ωστόσο να φτάνει στο απαιτούμενο επίπεδο χειραφέτησης από τις δυνάμεις του δικομματισμού.

Σύμφωνα με το μηνιαίο «βαρόμετρο» της VPRC/Σκάι, η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ευθύνεται για τα σημερινά προβλήματα, ανεξάρτητα από τον επιμερισμό των ευθυνών που κάνει μεταξύ τους. Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «για την κακή κατάσταση της οικονομίας ποια κυβέρνηση από τις δύο έχει τις μεγαλύτερες ευθύνες», το 40% των ερωτηθέντων απαντά «και οι δύο», το 37% κατονομάζει το ΠΑΣΟΚ και το 16% αποδίδει την ευθύνη στην κυβέρνηση της ΝΔ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι απαντήσεις στο ερώτημα για τις θερινές διακοπές. Το 48% των ερωτηθέντων απαντά ότι δεν πήγε και δε θα πάει φέτος διακοπές, ενώ 49% απαντά ότι θα πάει. Αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νοικοκυρές αποτελούν την πλειοψηφία στην κατηγορία «όχι δεν πήγα και δε θα πάω διακοπές». Το 63% απαντά ότι φέτος θα πάει περίπου τις ίδιες ημέρες διακοπές σε σχέση με πέρσι, ενώ μόλις το 14% απαντά ότι φέτος θα κάνει διακοπές περισσότερες ημέρες.

Σε ό,τι αφορά την εκτίμηση της εκλογικής επιρροής, η ΝΔ διευρύνει τη διαφορά της με το ΠΑΣΟΚ στις 4 μονάδες από 3 τον προηγούμενο μήνα. Συγκεκριμένα, συγκεντρώνει ποσοστό 42% έναντι 38% του ΠΑΣΟΚ και ακολουθούν το ΚΚΕ με 8,5%, ο ΣΥΝ και ο ΛΑΟΣ με 4,5%. Στο φοβερό ερώτημα ποιον θεωρείται καταλληλότερο πρωθυπουργό, το 45% απαντά ο Κ. Καραμανλής και το 22% ο Γ. Παπανδρέου. Ομως «κανένας από τους δύο» απαντά ποσοστό 28%...

Σε άλλα ερωτήματα της έρευνας, ποσοστό 65% θεωρεί ότι οι καταλήψεις στα Πανεπιστήμια μάλλον θα συνεχιστούν το φθινόπωρο, έναντι 21% που εκτιμά ότι μάλλον δε θα συνεχιστούν.

Στο ερώτημα εάν το κράτος θα πρέπει να παρεμβαίνει στη διοίκηση του ποδοσφαίρου, το 47% των ερωτηθέντων απαντά αρνητικά, ενώ θετικά απαντά το 28%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ