Παρασκευή 14 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Ανέξοδες υποσχέσεις για «μερεμέτια»

Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι θα καλυφθούν 1.700 θέσεις από τις τουλάχιστον 20.000 που χρειάζονται για να λειτουργήσουν ικανοποιητικά τα νοσοκομεία

Με «μπαλώματα» προσπαθείτο υπουργείο Υγείας να καλύψει τις τεράστιες ελλείψειςπου υπάρχουνστα δημόσια νοσοκομείατης χώρας
Με «μπαλώματα» προσπαθείτο υπουργείο Υγείας να καλύψει τις τεράστιες ελλείψειςπου υπάρχουνστα δημόσια νοσοκομείατης χώρας
Με υποσχέσεις «φυγής προς τα μπρος» προσπάθησε χτες ο υπουργός Υγείας Δ. Αβραμόπουλος να υπερκεράσει την πολιτική λιτότητας της κυβέρνησης της ΝΔ στις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, που αποτελεί συνέχεια στην πρακτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, που στην κυριολεξία άδειασαν τα δημόσια νοσοκομεία από προσωπικό, καθώς στην περίοδο 1996-2004 προσέλαβαν μόνο 12.337 νοσηλευτές, έχοντας μόνιμα κενές πάνω από 25.000 οργανικές θέσεις.

Ο Δ. Αβραμόπουλος, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Alpha 98.9», υποσχέθηκε 8.500-9.000 προσλήψεις στα δημόσια νοσοκομεία για το 2007, υποστηρίζοντας ότι «έχουν εξασφαλιστεί και οι αντίστοιχες (οικονομικές) εγκρίσεις». Στην πράξη όμως η κυβέρνηση περιορίζεται στην ολοκλήρωση των διαγωνισμών προηγούμενων ετών, που συνολικά θα εξασφαλίσουν μέσα στους δύο επόμενους μήνες 1.700 άτομα. Ο υπουργός Υγείας είπε ότι οι διαγωνισμοί αυτοί είναι απ' το 2003, αλλά υπάρχουν και μεμονωμένες προσλήψεις από διαγωνισμούς του 2001.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είπε ότι το 2007 θα συνταξιοδοτηθούν 2.500 άτομα και επανέλαβε ότι για να ανακουφιστούν τα δημόσια νοσοκομεία χρειάζονται άμεσα 9.000 άτομα και για να λειτουργήσουν με ευρυθμία χρειάζονται 20.000 άτομα. Επίσης ο υπουργός Υγείας επανέλαβε την πρότασή του για την πρόσληψη των νοσηλευτών εκτός ΑΣΕΠ - χωρίς να υποστηρίζει την κατάργησή του - λέγοντας: «Ακόμη δεν έχω καταθέσει ολοκληρωμένα την πρόταση, διότι την επεξεργάζομαι νομικά».

Αλλοιώσεις στοιχείων

Χτες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έδωσε στη δημοσιότητα έγγραφο της Διεύθυνσης Προσλήψεων του ΑΣΕΠ, στο οποίο αναφέρεται ότι έγινε «αλλοίωση στοιχείων αιτήσεων υποψηφίων» στο Σισμανόγλειο. Η συσταθείσα Τριμελής Επιτροπή του νοσοκομείου, σημειώνεται στο έγγραφο, έχει επέμβει σε όλες τις αιτήσεις και στις περισσότερες περιπτώσεις είχε διορθώσει το χρόνο εμπειρίας τους. Είχε προηγηθεί προχτεσινό δημοσίευμα της «Αυγής» με παρόμοιο έγγραφο του ΑΣΕΠ για ίδιες παρεμβάσεις στους υποψηφίους στο νοσοκομείο «Ελπίς», για το οποίο ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος διέταξε κατεπείγουσα έρευνα. Η ΠΟΕΔΗΝ με ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει συγκάλυψη την αντιμετώπιση του θέματος για το «Ελπίς» και ζητά την άμεση απομάκρυνση των πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται σε αυτή την υπόθεση.

Σε κάθε περίπτωση οι όποιες αποδεδειγμένες παρατυπίες είναι καταδικαστέες. Ωστόσο, όμως, η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ δεν επέδειξε την ίδια ευαισθησία σε παλιότερες παρατυπίες, όπως εκείνη που σημειώθηκε στο νοσοκομείο «Αγία Ολγα», με αποτέλεσμα 26 εργαζόμενοι να μείνουν ως δόκιμοι υπάλληλοι απ' το 1994(!) και να μονιμοποιηθούν τελευταία. Από κει και πέρα τα έγγραφα αποτέλεσαν την πρώτη ύλη για Ερωτήσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ