Τετάρτη 7 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
«Πολιτική αλλαγή» η... αναδιανομή των πακέτων στους ομίλους

Παρατηρήσεις στην κυβέρνηση σχετικές με τις ...αδικίες και το λάθος σχεδιασμό για τα «πακέτα» του Ταμείου Ανάκαμψης που αφορούν και τη Δυτική Μακεδονία, έκανε χτες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, σε συνέντευξή του, μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας του στην περιοχή.

Αναφέρθηκε στην ανεργία, στη φτώχεια και την εγκατάλειψη στη συγκεκριμένη περιφέρεια, χρεώνοντάς τες στο ότι «η κυβέρνηση δεν έχει κανέναν σχεδιασμό για την επόμενη μέρα της ενεργειακής μετάβασης, καμία πρόβλεψη από το Ταμείο Ανάκαμψης για περιοχές όπως η Δυτική Μακεδονία», όταν είναι γνωστό ότι το Ταμείο Ανάκαμψης όχι μόνο δεν πρόκειται να δώσει διέξοδο σε τίποτα από αυτά, αλλά, αντίθετα, θα επιδεινώσει τη ζωή του λαού με τα δεκάδες αντιλαϊκά προαπαιτούμενα, για να «τρέξουν» οι «πράσινες» μπίζνες. Να συνεχιστεί δηλαδή το έγκλημα της απολιγνιτοποίησης, της «απελευθέρωσης» της αγοράς Ενέργειας και της «πράσινης μετάβασης» που φέρει φαρδιά - πλατιά την υπογραφή και του ΣΥΡΙΖΑ και καταδικάζει τον λαό στην ενεργειακή φτώχεια και την ανεργία.

Αυτήν την πολιτική, άλλωστε, που θα υπηρετήσει και η όποια επόμενη κυβέρνηση, επιχείρησε να βγάλει «λάδι», αποδίδοντας το πρόβλημα της ακρίβειας στην αισχροκέρδεια και σημειώνοντας ότι «η ακρίβεια είναι παγκόσμιο φαινόμενο, αλλά η αισχροκέρδεια δεν είναι παγκόσμια. Εχει ονοματεπώνυμο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτός τους αφήνει». Βγάζει έτσι εκτός κάδρου τη στρατηγική της ΕΕ για την «πράσινη μετάβαση», τη συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις κυρώσεις, τη δημοσιονομική πολιτική για τη «θωράκιση» της καπιταλιστικής κερδοφορίας, την ίδια τη λειτουργία της καπιταλιστικής αγοράς, όλους τους παράγοντες που εκτοξεύουν την ακρίβεια για τον λαό.

Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για τη διαχείριση του προβλήματος των «κόκκινων» δανείων. Και τόλμησε να χαρακτηρίσει «άδικο και ανέντιμο αυτό που συμβαίνει με τις τράπεζες και τα funds», όταν η κυβέρνησή του με δύο νόμους ψήφισε την πώληση των «κόκκινων» δανείων στα κοράκια των funds. Αυτό πάντως που έχει τη δική του αξία είναι αυτό που παρουσίασε ως «δικαιοσύνη» - σπεύδοντας να τονίσει βέβαια πως «θαύματα δεν θα κάνουμε» - δηλαδή τα περί «δεσμεύσεων για παρεμβάσεις του κράτους έτσι ώστε να προτεραιοποιηθούν οι ρυθμίσεις των δανείων και όχι τα "κοράκια" και οι "πλειστηριασμοί", όπως γίνεται τώρα μέσω των funds, των εισπρακτικών και των Πάτσηδων». Δηλαδή, το κράτος θα πάρει τα μέτρα του για να θωρακίσει την «εισπραξιμότητα» των τραπεζών και για να μη δημιουργηθεί νέα γενιά «κόκκινων» δανείων στους ισολογισμούς τους, με τον λαό να χάνει τα σπίτια του απ' άλλο δρόμο και όχι με τους νόμους που ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ