Τετάρτη 7 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τίμησε τη ζωή και τη δράση του σ. Νίκου Σκαρτσιάρη

Με μια λιτή και σεμνή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ στην Πάτρα, η ΤΕ Αχαΐας τίμησε τον σ. Νίκο Σκαρτσιάρη. Παρόντες ήταν τα παιδιά του, τα εγγόνια του, ο δισέγγονός του, η ΚΟΒ Κατασκευών, συνάδελφοί του από το Συνδικάτο Οικοδόμων, σύντροφοι που έζησαν και πάλεψαν μαζί του, καθώς και μέλη της ΚΝΕ.

Για τη ζωή και τη δράση του σ. Νίκου μίλησε, εκ μέρους της ΤΕ, ο Δημήτρης Αγγελόπουλος, μέλος του ΓΠ της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, ο οποίος αναφέρθηκε στο πώς ο σ. Νίκος από νεαρή ηλικία αναδείχτηκε σε πρωτοπόρο εργάτη και αγωνιστή, σε πρόεδρο του Σωματείου Χτιστών Αχαΐας, σε ηλικία 20 μόλις χρόνων, μέχρι το πραξικόπημα του 1967, όπως και στην ΕΠ Πάτρας της προδικτατορικής ΕΔΑ, στη στράτευσή του στον αντιδικτατορικό αγώνα, στην εξορία σε Γιούρα και Λακκί, την ίδια μάλιστα περίοδο που στις φυλακές βρισκόταν και η γυναίκα του Βάσω, αφήνοντας πίσω δύο μικρά παιδιά. Αλλά και στη συμβολή του στη συγκρότηση των Οργανώσεων του Κόμματος μετά την πτώση της δικτατορίας, στην επαναλειτουργία των εργατικών σωματείων - διατελώντας μεταξύ άλλων και γραμματέας του ΕΚ Πάτρας - στη μάχη με τον οπορτουνισμό και τα σχέδια διάλυσης του Κόμματος. «Ολόκληρη η ζωή του συντρόφου Νίκου αποτελεί φωτεινό παράδειγμα αγωνιστικής συνέπειας, κομμουνιστικής στάσης, ανιδιοτελούς προσφοράς και υποδειγματικής απλότητας στις σχέσεις του με τους συντρόφους του και τους συναδέλφους του», σημείωσε ο Δ. Αγγελόπουλος.

Στη συνέχεια, σύντροφοι που τον γνώρισαν και πάλεψαν μαζί του, αφηγήθηκαν περιστατικά από την κοινή τους δράση. Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή ήταν όταν πήρε τον λόγο ο εγγονός του Νίκος Σκαρτσιάρης, μιλώντας για το αποτύπωμα που άφησε ο παππούς του στην οικογένεια, αλλά και ευρύτερα, πέραν των ορίων της Πάτρας.

Η ΤΕ Αχαΐας δώρισε στην οικογένεια του συντρόφου το ημερολόγιο του ΚΚΕ για το 2023 και δύο βιβλία από την ιστορία των οικοδόμων στην Ελλάδα, στα οποία γίνεται αναφορά και στον σ. Νίκο.

Στο τέλος της εκδήλωσης συγκεντρώθηκε από τους παρευρισκόμενους το ποσό των 700 ευρώ στη μνήμη του, στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης του Κόμματος. Ο εγγονός του Νίκος Σκαρτσιάρης και ο δισέγγονός του Κώστας Σκαρτσιάρης πρόσφεραν 100 ευρώ στη μνήμη του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ