Τετάρτη 7 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΝΤΙΩΝ
Στηρίζουν την τροπολογία του ΚΚΕ για τα δάνεια των παλιννοστούντων

Τη στήριξή τους στην τροπολογία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τα δάνεια των παλιννοστούντων ομογενών, προκειμένου να μη χάσουν τα σπίτια τους (τροπολογία την οποία απέρριψαν χτες ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ), εκφράζουν παλιννοστούντες και μαζικοί φορείς Ποντίων.

Υπενθυμίζεται ότι η τροπολογία προβλέπει: «Για τα στεγαστικά δάνεια των Παλιννοστούντων Ομογενών με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, διαγράφονται οι τόκοι που έχουν διαμορφωθεί μέχρι την έναρξη ισχύος της παρούσας. Διαγράφεται κάθε ποσό που αντιστοιχεί σε τυχόν πραγματοποιηθέντα ανατοκισμό και κεφαλαιοποίηση κάθε μορφής τόκων. Οι οφειλές που παραμένουν μετά τις παραπάνω διαγραφές απομειώνονται κατά 50%. Το δε ετήσιο κόστος εξυπηρέτησης του ποσού που απομένει, μετά τις ανωτέρω διαγραφές, δεν μπορεί να υπερβαίνει το 10% του ετήσιου φορολογητέου ποσού.

Από την έναρξη ισχύος της παρούσας, παύει αυτοδίκαια οποιαδήποτε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης ή άλλο αναγκαστικό μέτρο εκ μέρους των πιστωτικών ιδρυμάτων αλλά και του Δημοσίου».

Το ΔΣ της Ενωσης Ποντίων Νέας Σμύρνης - Αγίου Δημητρίου - Παλαιού Φαλήρου «Η Μαύρη Θάλασσα» καλεί σε υπερψήφιση της τροπολογίας, θεωρώντας «καθήκον της Ελληνικής Πολιτείας να αποκαταστήσει τη συντελεσθείσα αδικία εις βάρος των συμπατριωτών μας».

Επίσης, το ΔΣ του Καλλιτεχνικού Οργανισμού Ποντίων Αθηνών ομόφωνα εκφράζει τη συμπαράστασή του και την αγωνία για τις 35.000 οικογένειες που κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο, και αναφέρει: «Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα τους και οποιαδήποτε προσπάθεια γίνεται για την επίλυση των προβλημάτων τους, όπως η πρόσφατη τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ».

«Η τροπολογία του ΚΚΕ αφορά ένα δίκαιο αίτημα και πρέπει να υπερψηφιστεί. Θα αποκαταστήσει μια σημαντική αδικία με σκοπό να μη χαθεί κανένα σπίτι. Θα βοηθήσει και θα λύσει ένα από τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε μέχρι και σήμερα», δηλώνει ο Γιώργος Γρηγοριάδης, πρώην πρόεδρος του Καλλιτεχνικού - Μορφωτικού Συλλόγου Ποντίων Φυλής «Η Τραπεζούντα».

«Στηρίζω την τροπολογία που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για τα δάνεια των παλιννοστούντων ομογενών και καλώ σε υπερψήφισή της για να μη χαθεί κανένα σπίτι», δηλώνει επίσης ο Χρήστος Σαββουλίδης, επίτιμος πρόεδρος του Καλλιτεχνικού - Μορφωτικού Συλλόγου Ποντίων Φυλής «Η Τραπεζούντα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ