Τετάρτη 7 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ
Απέρριψαν τις τροπολογίες του ΚΚΕ για μέτρα ανακούφισης του λαού

Την ώρα που ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κονταροχτυπιούνταν χτες στην Ολομέλεια της Βουλής και έδιναν εξετάσεις για το ποιος είναι καλύτερος υπηρέτης των εφοπλιστικών συμφερόντων, με τον έναν να κόβει και τον άλλον να ράβει υπέρ της «εθελοντικής φορολογίας», από κοινού απέρριπταν ασυζητητί την τροπολογία του ΚΚΕ για την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στα καύσιμα, στο ηλεκτρικό ρεύμα, στην ύδρευση, στις τηλεπικοινωνίες, στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο φυσικό αέριο για οικιακή χρήση.

Η τροπολογία απορρίφθηκε χωρίς καμία συζήτηση από την κυβέρνηση, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, όσο λαλίστατοι ήταν για τα συμφέροντα των εφοπλιστών και την υπεράσπιση της κερδοφορίας τους, δεν έβγαλαν άχνα για την τροπολογία του ΚΚΕ. Δεν είπαν τίποτα, παρά το γεγονός ότι κλήθηκαν κατ' επανάληψη από τους βουλευτές του Κόμματος να τοποθετηθούν πάνω στις συγκεκριμένες προτάσεις που κατέθεσε το ΚΚΕ να δοθεί μία μικρή έστω ανάσα στα λαϊκά νοικοκυριά, που υποφέρουν από τη φορολεηλασία, την ενεργειακή φτώχεια και την ακρίβεια.

Η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, με αφορμή αυτήν την εξέλιξη, ανέφερε ότι ο λαός πρέπει να προσπεράσει και να βάλει απέναντι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τα άλλα αστικά κόμματα, «να δυναμώσει η διεκδίκηση μέτρων πραγματικής ανακούφισης από την ενεργειακή ακρίβεια και φτώχεια, τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις», βάζοντας στην προμετωπίδα «την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Σε αυτόν τον αγώνα πρωτοστατεί το ΚΚΕ. Η συμπόρευση μαζί του και η ενίσχυση παντού, και στις επερχόμενες εκλογές, σημαίνουν δύναμη και πνοή στις εργατικές - λαϊκές διεκδικήσεις, στις καθημερινές μάχες για να πάψει να πληρώνει ο λαός».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι αγρότες έχουν το δίκιο με το μέρος τους! (2022-12-13 00:00:00.0)
Νέα πεδία κερδοφορίας για τις «πράσινες μπίζνες», περισσότερη ενεργειακή φτώχεια για τον λαό (2022-10-27 00:00:00.0)
Οδηγία της ΕΕ για «επαρκείς κατώτατους μισθούς»: Ολοταχώς για «ζωή με τα ελάχιστα» (2022-09-14 00:00:00.0)
Με πρόσθετους φόρους και περικοπές ο λαός θα πληρώσει και τα μέτρα... ελάφρυνσης (2022-05-07 00:00:00.0)
Ολοι και όλα για το Μέτωπο (2004-11-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ