Τετάρτη 7 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Δισεκατομμύρια για το κεφάλαιο, ενεργειακή φτώχεια για τον λαό οι εξαγγελίες Μητσοτάκη

«Προσπάθησαν πολύ ο πρωθυπουργός και το πολυπληθές κυβερνητικό κλιμάκιο, στην περιοδεία τους στην Τρίπολη, να μας πείσουν πως οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για νέες παχυλά επιδοτούμενες επενδύσεις θα φέρουν ανάπτυξη στην Πελοπόννησο που θα είναι προς όφελος όχι μόνο των επενδυτών αλλά όλου του λαού!», σημειώνει η Επιτροπή Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ με αφορμή την επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη στην Αρκαδία τη Δευτέρα.

Τονίζει ότι το πραγματικό στίγμα των εξαγγελιών του πρωθυπουργού δόθηκε στη συνάντησή του με επιχειρηματίες, όπου ουσιαστικά τους έταξε ότι «τα έργα που δρομολογούνται και η ανάπτυξη που εξαγγέλλει έχουν στόχο την εξασφάλιση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων, όπως π.χ. οι ενεργειακές υποδομές. Ακόμα και η διαχείριση των υδάτων για άρδευση και ύδρευση παραδίδεται στις αρπακτικές ορέξεις των μονοπωλίων, μέσω ΣΔΙΤ που θα διαχειρίζονται φράγματα και δίκτυα».

Η ΕΠ Πελοποννήσου υπογραμμίζει ότι από την κυβερνητική κουστωδία δεν ακούστηκε λέξη για τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι εργαζόμενοι και ο λαός, όπως η ακρίβεια, η κατάσταση στα νοσοκομεία και συνολικά στον τομέα της Υγείας, τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι, η ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, η μετατροπή του αεροδρομίου της Καλαμάτας σε διεθνές ΝΑΤΟικό κέντρο εκπαίδευσης, ο γενικότερος μαρασμός και η εγκατάλειψη της Μεγαλόπολης, η καταστροφή του περιβάλλοντος με την κάλυψη όλων των βουνοκορφών με ανεμογεννήτριες, η κατάσταση της Παιδείας και σ' αυτήν την περιοχή.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο πρωθυπουργός, ως πιστός υπηρέτης των επιχειρηματιών και της ΕΕ, εφαρμόζει, υλοποιεί και υπερασπίζεται τη βαθιά αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική. Αυτήν την πολιτική που στηρίζεται στο κράτος και στους νόμους που ψήφισαν όλοι τους, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, και όλοι μαζί κόβουν και ράβουν προκειμένου να μη σηκώσει κεφάλι ο λαός. Δεν θα επιλέξουμε το μικρότερο κακό, ούτε καλύτερο διαχειριστή της φτώχειας», δηλώνει η ΕΠ Πελοποννήσου και καταλήγει:

«Μόνος δρόμος για τους εργαζόμενους και τον λαό μας, τη νεολαία, είναι να δυναμώσει εδώ και τώρα η αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Με ισχυρό ΚΚΕ παντού, στις βουλευτικές εκλογές όποτε κι αν γίνουν, αλλά και στους δήμους και στις Περιφέρειες. Για να γίνει ο λαός μας πρωταγωνιστής των εξελίξεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ