Τετάρτη 7 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΝΟΕΜΒΡΗ - ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2022
Με αμείωτη ένταση και «όπλο» την άμιλλα μπήκε στον δεύτερο μήνα

Στο 61,59% η κάλυψη του συνολικού πλάνου

Στον 2ο μήνα της έχει μπει η Οικονομική Εξόρμηση Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2022 του ΚΚΕ, και μετά το 6ο κατά σειρά «κλείσιμο», της Δευτέρας 5 Δεκέμβρη, η κάλυψη του συνολικού πλάνου βρίσκεται στο 61,59%.

Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ανασκουμπώνονται με στόχο να μεγαλώσει παραπέρα το άνοιγμα με το κουπόνι στο χέρι, να μην υπάρξει καμία επανάπαυση μέχρι την κάλυψη όλων των στόχων. Το μέχρι τώρα ελπιδοφόρο αποτέλεσμα και η σημαντική προσπάθεια που έχει ξεδιπλωθεί αποτελούν παρακαταθήκη για τη συνέχεια, για να παρθούν ενισχυτικά μέτρα, να γενικευτούν θετικά παραδείγματα, να αξιοποιηθούν περαιτέρω δυνατότητες.

Σε ένα ακόμα «κλείσιμο» προπορεύεται η ΚΟ Εξωτερικού, που βρίσκεται μια ανάσα από την υπερκάλυψη του πλάνου της, με 96,81%. Στο κατόπι της απτόητη η ΚΟ Αιγαίου με 83,25%, ενώ με μια «δρασκελιά» μπορεί να καλύψει άμεσα το πλάνο της. Ηχηρή είσοδο στην πρώτη τριάδα έκανε η ΚΟ Κρήτης με 67,17%, καλύπτοντας ένα επιπλέον 15% του πλάνου της μέσα σε μια βδομάδα. Συνωστισμός επικρατεί στις παρακάτω θέσεις, καλοβλέποντας τις πρώτες. Συγκεκριμένα, στην 4η θέση είναι η ΚΟ Δυτικής Ελλάδας με 65,44%, ενώ η ΚΟ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας ακολουθεί κατά πόδας με 64,47%. Κοντά είναι και η ΚΟ Αττικής, με 62,64%, έχοντας όμως «κολλημένη» πίσω της την ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας με 57%, με την οποία είναι και σε άμιλλα. Ακολουθούν κατά σειρά οι ΚΟ: Ηπείρου με 56,73%, Πελοποννήσου με 54,97%, Δυτικής Μακεδονίας με 50,09%, Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με 49,17% και Θεσσαλίας με 49,15%.

Η ΚΝΕ έχει καλύψει το 57,30% του πλάνου της, η ΚΟΒ του «Ριζοσπάστη» το 76% και η ΚΟΒ του «902» το 67%.

Φουντώνει η άμιλλα μετά τη σχετική ανακοίνωση της Γραμματείας της ΚΕ


Στο μεταξύ, μετά και τη δημοσίευση της σχετικής ανακοίνωσης της Γραμματείας της ΚΕ (στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»), φουντώνει παραπέρα η άμιλλα ανάμεσα στις Οργανώσεις του Κόμματος.

Την ΚΟ Δυτικής Ελλάδας καλεί σε άμιλλα η ΚΟ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας, αναφέροντας: «Μετά και την ανακοίνωση της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, η Οργάνωσή μας στη φετινή Οικονομική Εξόρμηση καλεί σε άμιλλα την ΟΠ της Δυτικής Ελλάδας. Την ΟΠ που αναδείχθηκε πρώτη στην περσινή Οικονομική Εξόρμηση και που μέχρις στιγμής (...) προπορεύεται όντας σταθερά στην πρώτη τριάδα. Επειδή, όπως αναφέρει και η ανακοίνωση, "η άμιλλα μπορεί να λειτουργήσει ως ένα πολύ αποτελεσματικό όπλο (...) κινητοποιεί για την κατάκτηση υψηλών στόχων", τολμάμε αυτό το εγχείρημα παίρνοντας θάρρος και από τον πετυχημένο εορτασμό των εγκαινίων των νέων ιδιόκτητων γραφείων στην έδρα της ΟΠ στη Χαλκίδα, ενός στόχου που αποτελούσε ηθική δέσμευση για εμάς απέναντι στον Θύμιο Καψή ("Ανάποδος") και άλλους παλιούς αγωνιστές της περιοχής μας. Τον καταφέραμε, κατακτώντας υψηλούς στόχους στην οικονομική δουλειά της Οργάνωσης, με την ασίγαστη προσπάθεια των μελών του Κόμματος και τη συμβολή χιλιάδων ανθρώπων του μόχθου. Στέλνουμε μήνυμα στη Δυτική Ελλάδα, έχοντας επίγνωση με ποιον "τα βάζουμε", και σχεδιάζουμε ήδη το ταξίδι μας στο Βερολίνο! Ελπίζουμε να μη φοβηθείτε και να αποδεχτείτε την άμιλλα... Αφήνουμε στην κρίση σας το έπαθλο. Καλή δύναμη!».

Παράλληλα η ΚΟ Κρήτης καλεί σε άμιλλα την ΚΟ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας, καθώς όπως σημειώνει «υπάρχουν "εκκρεμότητες" παλαιότερων ετών που δεν πρέπει να μένουν "ανοιχτές"».

Στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή Περιοχής Κρήτης χαιρετίζει τα κομματικά και ΚΝίτικα μέλη, τους φίλους, τους οπαδούς και συμπορευόμενους με το ΚΚΕ σε όλη την Κρήτη, για την αποφασιστικότητα και το πείσμα με τα οποία έχουν ριχτεί στη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης του Κόμματος. Χαιρετίζει επίσης όλους εκείνους που έχουν στηρίξει το ΚΚΕ υλικά ή με κάθε άλλο πρόσφορο τρόπο και φέτος.

Οπως αναφέρει:

«Η ΚΟ Κρήτης έχει παράδοση τα τελευταία χρόνια να τερματίζει στις πρώτες θέσεις της άμιλλας που προκηρύσσει η ΚΕ, το ίδιο φιλοδοξεί και φέτος και ο στόχος για υπερκάλυψη του πλάνου της είναι μονόδρομος. Ηδη η ΚΟ έχει φτάσει στο 67,17% του πλάνου της.

Ξεχωριστή συμβολή στην επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης είχε και έχει η προσωπική συνεισφορά των ίδιων των μελών, των φίλων και των οπαδών του ΚΚΕ στην επίτευξη των στόχων της, με τις συνδρομές και τα "κόκκινα μεροκάματα" που και φέτος έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Ηδη μετράμε αύξηση 20% στο ποσό από "κόκκινα μεροκάματα" σε σχέση με πέρυσι, από τον πρώτο μήνα της Οικονομικής Εξόρμησης. Αναδεικνύοντας τη σημασία της προσφοράς στο Κόμμα, όπως σε προηγούμενες έτσι και σε αυτήν την Οικονομική Εξόρμηση η ΚΟ Κρήτης εξέδωσε αναμνηστική κάρτα για τους συντρόφους και φίλους που πρόσφεραν και θα προσφέρουν το "κόκκινο μεροκάματό" τους, αφιερωμένη στα 80 χρόνια από την ίδρυση του ηρωικού ΕΛΑΣ (1942 - 2022).

Ταυτόχρονα οι κομμουνιστές και κομμουνίστριες της Κρήτης θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης μέχρι την τελευταία μέρα, επιδιώκοντας να συζητήσουμε με όσο γίνεται περισσότερους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, νέους για το κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ, ώστε να το ενισχύσουν αποφασιστικά και η συμπόρευσή τους να εκφραστεί και με οικονομική ενίσχυση του Κόμματος, δίνοντάς του ταυτόχρονα περισσότερη δύναμη να συνεχίσει να παλεύει και να πρωτοστατεί στην οργάνωση των αγώνων.

Οπως κάθε χρόνο, η ΕΠ Κρήτης για την άμιλλα μεταξύ των ΚΟ της ανακοινώνει και τα βραβεία για αυτούς που θα αναδειχθούν στην πρώτη θέση. Ετσι, στην πρώτη Τομεακή Επιτροπή θα δοθούν αναμνηστική πλακέτα, ετήσια συνδρομή στις εκδόσεις της "Σύγχρονης Εποχής" και τεχνικός εξοπλισμός, στην πρώτη ΚΟΒ αναμνηστική πλακέτα και ετήσια συνδρομή στην "Κομμουνιστική Επιθεώρηση" για τα 3 πρωτοπόρα κομματικά της μέλη και ένα βιβλίο των εκδόσεων της "Σύγχρονης Εποχής" για όλα τα κομματικά της μέλη, ενώ για τον πρωτοπόρο σύντροφο ταξίδι σε επιλεγμένη εκδήλωση της ΚΕ μέσα στον χρόνο και ετήσια συνδρομή στον "Ριζοσπάστη". Για τον πρωτοπόρο οπαδό - φίλο που έδωσε τη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης θα δοθεί μία ετήσια συνδρομή στις εκδόσεις της "Σύγχρονης Εποχής".

Επιπλέον, η ΚΟ Κρήτης πήρε και θα πάρει διάφορες πρωτοβουλίες στα πλαίσια και συνολικά της πολιτικής της παρέμβασης, με κορύφωση τις εκδηλώσεις - συναυλίες σε Ηράκλειο (16/12) και Χανιά (17/12) αφιερωμένες στον μεγάλο μας μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ