Πέμπτη 21 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
«ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΑΜΕ ΣΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ»
Παρέμβαση στην πρεσβεία της Ουκρανίας για τις διώξεις αγωνιστών

Παρέμβαση στην πρεσβεία της Ουκρανίας πραγματοποιήθηκε χτες από αντιπροσωπεία του ΔΣ του Συλλόγου «Εμείς που σπουδάσαμε στον Σοσιαλισμό».

Κατά την παρέμβαση στην πρεσβεία της Ουκρανίας πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τη Β' γραμματέα προκειμένου να επιδοθεί το κείμενο του Συλλόγου. Σε αυτό σημειώνεται:

«Ως Σύλλογος έχουμε τοποθετηθεί με σαφήνεια κατά του πολέμου που διεξάγει η Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας, ως ένα επικίνδυνο στάδιο της κλιμάκωσης της αντιπαράθεσης μεταξύ των ιμπεριαλιστικών πόλων με θύμα, αυτήν τη φορά, τον λαό της Ουκρανίας.

Την ίδια ώρα, ιδιαίτερη ανησυχία μάς προκαλεί η σύλληψη, στις αρχές Μάρτη, του Γραμματέα της Λενινιστικής Κομμουνιστικής Ενωσης Νεολαίας της Ουκρανίας, Μιχαήλ Κονονόβιτς, και του αδελφού του Αλεξάντρ. Απαιτούμε: Την άμεση απελευθέρωση των αδελφών Κονονόβιτς και όσων άλλων κρατούνται με μόνο κατηγορητήριο την ιδεολογία τους. Την κατάργηση όλων των κατασταλτικών αντιδημοκρατικών μέτρων, όπως είναι η απαγόρευση της δράσης του Κομμουνιστικού Κόμματος και, πρόσφατα, όλων των αντιπολιτευτικών κομμάτων.

Επιπλέον, λαμβάνοντας υπόψη πως το Συμβούλιο Ασφαλείας της Ουκρανίας έχει επιβάλει κυρώσεις και ανακηρύξει "ανεπιθύμητα πρόσωπα" Ελληνες πολίτες, μεταξύ αυτών τον αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Γιώργο Λαμπρούλη, μέλος του Συλλόγου μας, και άλλα μέλη του Συλλόγου μας, με το πρόσχημα ότι συμμετείχαν ως παρατηρητές σε εκλογική διαδικασία που έλαβε χώρα στις περιοχές του Ντονμπάς, εκφράζοντας αλληλεγγύη στον λαό της Ουκρανίας, απαιτούμε την άμεση άρση των παραπάνω κυρώσεων και του καθεστώτος του "ανεπιθύμητου προσώπου", που έχει επιβληθεί σε μέλη του Συλλόγου μας και σε όσους εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό».

Για τα παραπάνω, η γραμματέας δήλωσε άγνοια και υποσχέθηκε ότι θα υπάρξει ηλεκτρονική απάντηση στον Σύλλογο.

Αντιπροσωπεία και στη ρωσική πρεσβεία

Αντιπροσωπεία του ΔΣ του Συλλόγου είχε συνάντηση και στην πρεσβεία της Ρωσίας, με τον Α' γραμματέα της. Εκεί, τα μέλη του Συλλόγου, επιδίδοντας κείμενο, εξέφρασαν την καταδίκη τους στις δηλώσεις του Προέδρου της χώρας, Βλ. Πούτιν, που στο διάγγελμά του στις 24 Φλεβάρη δήλωσε ότι ο Λένιν και οι μπολσεβίκοι είναι οι υπεύθυνοι για τις σύγχρονες αντιθέσεις που γεννά ο ενδοϊμπεριαλιστικός ανταγωνισμός και ότι η κυβέρνησή του θα διδάξει στην κυβέρνηση της Ουκρανίας την «αποκομμουνιστικοποίηση».

Μάλιστα, επισήμαναν πως «αποναζιστικοποίηση» και «αποκομμουνιστικοποίηση» δεν μπορούν να συνυπάρξουν, όταν μάλιστα η πρώτη γίνεται το πρόσχημα για τη δεύτερη.

Επίσης, ζήτησαν ενημέρωση για τα γεγονότα που αφορούν στην ποινική δίωξη μελών μαρξιστικών ομίλων στη Ρωσία όπως, για παράδειγμα, πρόσφατα στην Ουφά, για τις διώξεις όσων αντιδρούν στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και να σταματήσουν οι διώξεις, να απαλλαγούν άμεσα από κατηγορίες σχετικές με την ιδεολογική τοποθέτηση και να απελευθερωθούν άμεσα όσοι εκτίουν ποινές.

Ο γραμματέας της πρεσβείας ανέφερε πως δεν μπορεί να κάνει πολιτικά σχόλια, ότι όποιος Ρώσος πολίτης προβαίνει σε ενέργειες ενάντια στον νόμο για τις «ειδικές πολεμικές επιχειρήσεις» αντιμετωπίζεται όπως προβλέπει ο νόμος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ