Τετάρτη 27 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Για δεύτερη βδομάδα τα ΜΑΤ και η Ασφάλεια στο Πανεπιστήμιο

Συνεχίστηκε χτες, Τρίτη, η παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων εντός του ΑΠΘ, μπροστά από τη Σχολή Θετικών Επιστημών, με πρόσχημα την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή βιβλιοθήκης στον χώρο της πρώην κατάληψης του Βιολογικού και την «προστασία» του εργολαβικού συνεργείου.

Θυμίζουμε πως με το συγκεκριμένο πρόσχημα, στο campus του Πανεπιστημίου αναπτύσσονται από τη Δευτέρα 18 Απρίλη διαρκώς ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες προχώρησαν επανειλημμένα σε χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης εναντίον φοιτητών, αλλά και δυνάμεις της Ασφάλειας, διάσπαρτες στον χώρο.

Στο σημείο βρέθηκαν μέλη φοιτητικών συλλόγων, που απαίτησαν την άμεση αποχώρηση της αστυνομίας από το Πανεπιστήμιο, η οποία πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 3 μ.μ.

Οπως τόνισε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο Γιώργος Τσούγκαρης, μέλος του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου Μαθηματικού, η επανειλημμένη παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στη ΣΘΕ επιβεβαιώνει πως πρόκειται για συνολικότερο σχέδιο για τη νομιμοποίηση της παρουσίας της αστυνομίας στα πανεπιστήμια, ως απαραίτητο συμπλήρωμα του «επιχειρηματικού πανεπιστημίου» που θέλει να στήσει η κυβέρνηση. «Ενα πανεπιστήμιο μακριά από τις ανάγκες των φοιτητών και των φοιτητριών», συνέχισε, και πρόσθεσε πως «εμείς θα δώσουμε την απάντησή μας συλλογικά, μέσω των φοιτητικών μας συλλόγων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ