Τρίτη 3 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Εκρηξη με νεκρούς εργάτες σε βιομηχανική περιοχή

Τουλάχιστον τρεις εργάτες σκοτώθηκαν και άλλοι 9 τραυματίστηκαν, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο βερνικιών στη βιομηχανική περιοχή της Τούζλα, έξω από την Κωνσταντινούπολη. Η πρώτη ενημέρωση της Πυροσβεστικής έκανε λόγο ακόμα για τρεις εργάτες που αγνοούνταν, ωστόσο μέχρι χτες δεν είχαν δοθεί περαιτέρω πληροφορίες.

Η πυρκαγιά προκάλεσε έκρηξη των εύφλεκτων υλικών που χρησιμοποιούνταν στη συγκεκριμένη μονάδα. Τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ένας πυροσβέστης μεταφέρθηκε με σοβαρά εγκαύματα στο νοσοκομείο για να νοσηλευτεί.

Το νέο εργατικό δυστύχημα καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, τονίζοντας ότι «η εκμετάλλευση δεν γνωρίζει σύνορα. Η ζωή και η υγεία των εργαζομένων δεν είναι αναλώσιμα. Οι ζωές των εργατών μετράνε! Στην Ελλάδα, στην Τουρκία, σε όλο τον κόσμο. Οχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των αφεντικών! Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους συναδέλφους των αδικοχαμένων εργαζομένων! Δυναμώνουμε τον αγώνα για μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς σε κάθε χώρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ