Τετάρτη 4 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μετέφερε τη φωνή των εργατών στις προβλήτες της COSCO

Παρέμβαση για τον μεγάλο απεργιακό αγώνα των εργατών της COSCO πραγματοποίησε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Ο ευρωβουλευτής του Κόμματος, Κώστας Παπαδάκης, στην ομιλία του ανέφερε τα παρακάτω:

«Ο μεγάλος απεργιακός αγώνας των εργαζομένων στο μονοπώλιο της COSCO στην εργασιακή γαλέρα του λιμανιού του Πειραιά για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας είναι δίκαιος και ηρωικός. Αγωνίζονται εργαζόμενοι που πριν λίγους μήνες θρήνησαν συνάδελφό τους από ασυντήρητη γερανογέφυρα, και τώρα άλλος συνάδελφός τους σακατεύτηκε από ύψος 12 μέτρων, ενώ η εργοδοσία τούς πρότεινε "αύξηση" 3 ευρώ.

Είναι εργαζόμενοι που δεν ξέρουν αν θα γυρίσουν μετά τη δουλειά στις οικογένειές τους και με τον αγώνα τους αντιμετωπίζουν με σθένος την άγρια καταστολή, τα ΜΑΤ της κυβέρνησης, την εργοδοτική τρομοκρατία, τις απειλές, τα δικαστήρια, τις απόπειρες οργανωμένης απεργοσπασίας. Συγκρούονται με το καθεστώς άθλιων εργασιακών σχέσεων της ΕΕ, των ελληνικών κυβερνήσεων και της Οδηγίας για τις λιμενικές υπηρεσίες, που την είχαν ψηφίσει όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ και προβλέπει μισθούς και δικαιώματα στα τάρταρα για τους εργαζόμενους στα λιμάνια και αμύθητα κέρδη στους ομίλους που τα εκμεταλλεύονται.

Η πάλη συνεχίζεται και η αλληλεγγύη φουντώνει για να νικήσουν οι εργαζόμενοι στην COSCO, για να νικήσουν αυτοί που παράγουν τον πλούτο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ