Πέμπτη 28 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΧΟΛΩΝ ΤΟΥ ΟΑΕΔ
Προχωρούν στην αγωνιστική επίλυση των αιτημάτων τους

Κλείνουν τις σχολές του σήμερα οι σπουδαστές των σχολών του ΟΑΕΔ και διοργανώνουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας, στις 12 μεσημέρι, απαντώντας έτσι στην επιχείρηση ξεπουλήματος του Οργανισμού και στις απόπειρες εκφοβισμού και τρομοκράτησής τους.

«Αν ο ρόλος της εκπαίδευσης είναι παιδαγωγικός, τότε στη μαθητεία του ΟΑΕΔ σπουδάζουμε για να γίνουμε σύγχρονοι δούλοι. Αυτή είναι η αλήθεια», επισημαίνει το Συντονιστικό Αγώνα Σπουδαστών ΟΑΕΔ Αθήνας - Πειραιά, με ανακοίνωσή του. Στόχος του Συντονιστικού είναι η συσπείρωση των σπουδαστών και προοπτική, η αγωνιστική επίλυση των αιτημάτων τους. Η ιδιωτικοποίηση και η τριχοτόμηση του ΟΑΕΔ, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, πολλαπλασιάζει τα προβλήματα, όχι μόνο στη μαθητεία, αλλά και στους τομείς ανεργίας, εύρεσης εργασίας.

«Μπορεί η μαθητεία μετά τους αγώνες των σπουδαστών να παρέμεινε στο Δημόσιο, αλλά η ιδιωτικοποίησή του είναι θέμα χρόνου. Δεν είναι τυχαίες οι αλλαγές στον ΟΑΕΔ, αφού είναι μέρος της συνολικής επίθεσης που δέχονται η Κοινωνική Ασφάλιση και οι εργασιακές σχέσεις. Είμαστε όλοι παιδιά εργατικών οικογενειών και τίποτα δε μας έχει χαριστεί. Ολα είναι προς κατάκτηση. Είναι ανάγκη η εγγραφή και η συσπείρωση στα σωματεία των κλάδων μας», καταλήγει το Συντονιστικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ