Πέμπτη 28 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Να σταματήσουν οι δίκες μαθητών
  • Αθωώθηκαν οι μαθητές του 1ου Λυκείου
  • Στο εδώλιο σέρνονται σήμερα μαθητές του 14ου ΕΛ Περιστερίου

Από τη διαδήλωση των μαθητών της Καλαμάτας έξω από τα δικαστήρια
Από τη διαδήλωση των μαθητών της Καλαμάτας έξω από τα δικαστήρια
Αθωώθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο, χτες το πρωί, τα δύο ενήλικα μέλη του απερχόμενου μαθητικού συμβουλίου του 1ου ΕΛ Καλαμάτας - τα υπόλοιπα 13 θα δικαστούν στο Ανηλίκων - που διώκονταν με τη γνωστή Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, επειδή συμμετείχαν στις μαθητικές κινητοποιήσεις το 1999.

Τη συμπαράσταση προς τους διωκόμενους μαθητές έδωσαν για μια ακόμη φορά οι μαθητές της πόλης, που παρά την τρομοκρατία που άσκησε ο κυβερνητικός μηχανισμός, διευθυντές σχολείων και «αγανακτισμένοι» γονείς, «κατέλαβαν» το προαύλιο του δικαστηρίου, φωνάζοντας συνθήματα. Στο πλευρό των μαθητών βρέθηκε χτες το μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ και στέλεχος της ΕΣΑΚ - ΔΕΕ, Σάββας Σάββας.

Από νωρίς το πρωί σε όλα σχεδόν τα σχολεία της Καλαμάτας, οι μαθητές με κεντρικό σύνθημα «Δώστε λεφτά για την Παιδεία, όχι σε άλλα "μαθητοδικεία"» πραγματοποίησαν δυναμική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Οι μαθητές αρνήθηκαν έτσι να υποκύψουν στις απειλές ορισμένων διευθυντών και την προκλητική παρουσία αστυνομικών δυνάμεων. Μάλιστα, άντρες της Ασφάλειας, προκειμένου να κάμψουν το αγωνιστικό τους φρόνημα, ζητούσαν από μαθητές τα στοιχεία τους.

Τους αγώνες των μαθητών χαιρετίζει το ΝΣ Μεσσηνίας της ΚΝΕ, τονίζοντας ότι «οι δίκες των συμμαθητών μας γύρισαν μπούμερανγκ στους κατηγόρους της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Συνεχίζουμε τον αγώνα στο δρόμο του συντονισμού με την εργατική τάξη, τους γονείς μας και τους καθηγητές μας». Καλεί, επίσης, τους συλλόγους διδασκόντων να σβήσουν τις απουσίες των μαθητών για τις 25 και 27 Φλεβάρη.

Νέα δίκη σήμερα

Στο Β` Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών θα οδηγηθούν σήμερα το πρωί τρεις μαθητές (πρόεδρος, αντιπρόεδρος, γραμματέας) του απερχόμενου 15μελούς μαθητικού συμβουλίου του 14ου ΕΛ Περιστερίου, για τη συμμετοχή τους στις μαθητικές κινητοποιήσεις το 1999.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι της παρεμπόδισης και διατάραξης της ομαλής λειτουργίας του σχολείου τους και της παράνομης παραμονής στο σχολείο τους παρά την αντίθετη βούληση του διευθυντή.

Οι διώξεις εναντίον μαθητών δε σταματούν εδώ. Την Δευτέρα 4 Μάρτη οδηγούνται στο ΙΑ` Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών οι μαθητές από το 12ο ΕΛ Περιστερίου και στις 5 Μάρτη από το 3ο ΤΕΕ Περιστερίου. Και αυτοί οι μαθητές διώκονται με βάση την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ