Πέμπτη 28 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ
Πληθαίνουν οι αποφάσεις για την απεργία
  • Απεργούν στις 5 και 6 του Μάρτη
  • Κλειστό το Πανεπιστήμιο Αθήνας από 4 μέχρι και 8 του Μάρτη

Στους δέκα έχουν φτάσει οι σύλλογοι Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού των Πανεπιστημίων, που έχουν πάρει απόφαση να απεργήσουν στις 5 και 6 του Μάρτη με αιχμή τα μισθολογικά και συνταξιοδοτικά τους αιτήματα.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ), Χ. Τρικαλινός, σε γράμμα του προς τους συναδέλφους του, σημειώνει ότι παρά το θετικό κλίμα που προσπάθησε να δημιουργήσει ο υπουργός Παιδείας στη Σύνοδο των Πρυτάνεων, η κυβέρνηση «ΔΕΝ έχει δεσμευτεί απέναντί μας για οτιδήποτε», αλλά έδωσε αόριστες υποσχέσεις. Επομένως, οι πανεπιστημιακοί είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν στις κινητοποιήσεις τους (48ωρη απεργία 5 - 6/3) με τη στήριξη μάλιστα των πρυτάνεων, που το υπουργείο διάλεξε ως επίσημους συνομιλητές για το θέμα, παρακάμπτοντας το συνδικαλιστικό όργανο των πανεπιστημιακών.

Για τα μισθολογικά και συνταξιοδοτικά των πανεπιστημιακών συζήτησε στη χτεσινή συνεδρίασή της και η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθήνας, που εμμένει στην απόφασή της για πενθήμερη προειδοποιητική αναστολή της λειτουργίας του ιδρύματος από 4 μέχρι και 8 του Μάρτη, διότι κρίνει ότι η προφορική, θετική αντιμετώπιση του ζητήματος από τον υπουργό Παιδείας «δεν περιλαμβάνει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και τρόπο ρύθμισης». Παράλληλα, η Σύγκλητος εξουσιοδοτεί τον Πρύτανη να συμμετάσχει στο διάλογο με το υπουργείο για την επίλυση του θέματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ