Σάββατο 7 Μάη 2022 - Κυριακή 8 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ
Πολύνεκρη έκρηξη στο ξενοδοχείο «Σαρατόγκα»

ΑΒΑΝΑ.--

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (τοπική ώρα) στην Κούβα, στο ξενοδοχείο «Σαρατόγκα» στην παλιά πόλη της Αβάνας, με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους και να υπάρξουν μεγάλες υλικές ζημιές. Σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας 8 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 30 είναι οι τραυματίες που έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία, ενώ τα σωστικά συνεργεία αναζητούν τουλάχιστον 13 ακόμα ανθρώπους. Η πρόσοψη του νεοκλασικού κτιρίου έχει καταστραφεί ολοσχερώς, ενώ ως πιθανότερη αιτία εξετάζεται η διαρροή υγροποιημένου φυσικού αερίου, που χρησιμοποιούνταν για την τροφοδοσία του ξενοδοχείου, αν και εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.

Από την πρώτη στιγμή στον τόπο της καταστροφής βρέθηκαν ο Πρόεδρος της χώρας και Α' Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚ Κούβας, Μιγκέλ Ντιάς Κανέλ, και ο πρωθυπουργός Μανουέλ Μαρέρο Κρους, που ζήτησαν να διαλευκανθούν οι συνθήκες της έκρηξης.

Το ξενοδοχείο είχε χτιστεί το 1933, είχε ανακαινιστεί το 2005 και ήταν από τα πλέον εμβληματικά κτίρια της πόλης, απέναντι από το γνωστό Καπιτώλιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ