Πέμπτη 12 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ
Εκατομμύρια νοικοκυριά με ελλιπή διατροφή

Αποκαλυπτικά των δεινών που βιώνει ο βρετανικός λαός είναι στοιχεία που αναφέρονται στα προβλήματα και στοιχειώδους διατροφής του που προκαλεί η αντιλαϊκή - φιλομονοπωλιακή πολιτική και της σημερινής κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον. Χαρακτηριστικά, η Μη Κυβερνητική Οργάνωση The Food Foundation καταγράφει ότι ένας στους επτά ενηλίκους (περίπου 7,3 εκατ. άτομα) δεν έχει αρκετά τρόφιμα για τη σωστή διατροφή του και αναγκάζεται να μειώνει τις μερίδες ή να παραλείπει ολόκληρα γεύματα λόγω φτώχειας ή να σιτίζεται κυρίως με κονσέρβες λόγω της «έκρηξης» στα τιμολόγια ρεύματος που προκαλούν ηλεκτροσόκ σε εκατομμύρια νοικοκυριά. Το ποσοστό αυτών των ανθρώπων αυξήθηκε κατά 57% από τον περασμένο Γενάρη.

  • Ειδικότερα, το 12,8% των νοικοκυριών (6,8 εκατ. ενήλικοι) έχουν μειωμένες μερίδες φαγητού ή παραλείπουν γεύματα.
  • Το 8,8% των νοικοκυριών (4,6 εκατ. ενήλικοι) πεινούν γιατί δεν έχουν χρήματα για περισσότερα τρόφιμα.
  • Το 4,6% των νοικοκυριών (2,4 εκατ. ενήλικοι) δεν τρώνε αρκετά κατά τη διάρκεια της μέρας γιατί δεν έχουν πρόσβαση σε τρόφιμα (λόγω φτώχειας).
  • Συνολικά, το 13,8% των νοικοκυριών (7,3 εκατ. ενήλικες) εκτιμάται ότι τον Απρίλη συμπεριλαμβανόταν σε μία ή περισσότερες από τις παραπάνω περιπτώσεις.

Επιπλέον, περίπου 2,6 εκατ. παιδιά και έφηβοι έως 18 ετών έχουν μικρότερες μερίδες φαγητού ή πέφτουν για ύπνο νηστικά γιατί οι γονείς τους δεν μπορούν να τους εξασφαλίσουν ούτε καν τρία βασικά γεύματα τη μέρα. Το ποσοστό των παιδιών και εφήβων έως 18 ετών που πεινούν ή δεν τρώνε αρκετά αυξήθηκε στο 17,2% του πληθυσμού μέσα στον τελευταίο μήνα από 12,1% που ήταν τον Γενάρη.

Διαπιστώνεται αύξηση στην ακρίβεια των τροφίμων τουλάχιστον κατά 5,9% μέσα στο τελευταίο 12μηνο που σε συνδυασμό με την αύξηση των τιμολογίων ρεύματος, το κόστος ζωής και τα ενοίκια έχουν μετατρέψει την επιβίωση σε μαραθώνιο.

Στο μεταξύ, χτες, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ενέργειας «Scottish Power», Κιθ Αντερσον, προειδοποίησε ότι οι αυξανόμενες τιμές φυσικού αερίου από τον ερχόμενο Οκτώβρη μπορεί να καταστήσουν αδύνατο να πληρώσουν τους λογαριασμούς πάνω από 10 εκατομμύρια νοικοκυριά.

Ο Αντερσον υπενθύμισε ότι ήδη τα νοικοκυριά στη Βρετανία είδαν το κόστος Ενέργειας να αυξάνεται κατά 700 στερλίνες μεταξύ Οκτώβρη και Απρίλη και ότι αυτό θα ανέβει και άλλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ