Πέμπτη 12 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ
Στους 43 οι νεκροί της έκρηξης στο ξενοδοχείο

ΑΒΑΝΑ.--

Συνεχίστηκαν και χτες οι έρευνες των σωστικών συνεργείων στο κατεστραμμένο από την τρομερή έκρηξη λόγω διαρροής φυσικού αερίου, στις 6 Μάη, ξενοδοχείο «Σαρατόγκα» στην παλιά πόλη της κουβανικής πρωτεύουσας. Ο τραγικός απολογισμός έχει φτάσει τους 43 νεκρούς, 23 άντρες και 20 γυναίκες, ανάμεσά τους 4 ανήλικοι, 1 έγκυος και μια Ισπανίδα τουρίστρια. Συνολικά οι τραυματίες έφτασαν τους 97 από τους οποίους οι 16 εξακολουθούν να νοσηλεύονται και 6 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Την ίδια ώρα, όλοι οι πληγέντες, στους οποίους περιλαμβάνονται οι συγγενείς των θυμάτων και 22 οικογένειες, που τα σπίτια τους κοντά στο ξενοδοχείο υπέστησαν σοβαρές ζημιές, δέχονται την ολόπλευρη αρωγή του κουβανικού κράτους, τους παρέχονται ψυχολογική υποστήριξη, φιλοξενία σε ξενοδοχείο, διατροφή, ενώ και τα παιδιά από παρακείμενο σχολείο συνεχίζουν τα μαθήματα σε άλλα σχολεία.

Και χτες τον χώρο, που διεξάγονται οι έρευνες στο ξενοδοχείο για την ανεύρεση 3 ακόμα αγνοουμένων, επισκέφτηκε κλιμάκιο της κυβέρνησης και του ΚΚ Κούβας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της χώρας και Α' Γραμματέα της ΚΕ, Μιγκέλ Ντίας Κανέλ, ο οποίος ενημερώθηκε για τις ενέργειες που γίνονται και για τα σχέδια για την αποκατάσταση της πληγείσας περιοχής.

Ανησυχία επίσης προκάλεσε χτες το πρωί η μικρή έκρηξη από διαρροή φυσικού αερίου σε σπίτι σε απόσταση περίπου 1 χιλιομέτρου από τον τόπο της τραγωδίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ευτυχώς όχι πολύ σοβαρά οι ένοικοι, πατέρας και γιος και ένας γείτονας. Οι αρχές της πόλης αναφέρουν ότι δεν συνδέονται τα δύο γεγονότα αλλά ότι χρειάζεται να γίνει ενδελεχής έλεγχος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ