Παρασκευή 1 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΟΑΕΔ
Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στο ξεπούλημα

Κάτω από την απειλή της απουσίας από το μάθημα και την επιχείρηση εκφοβισμού που έχουν εξαπολύσει οι διευθυντές, μαθητές σχολών του ΟΑΕΔ είπαν ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού, σε παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι, στο υπουργείο Εργασίας.

Στη συνέχεια επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στην ηγεσία του υπουργείου, κάνοντας γνωστά, για άλλη μια φορά, τα αιτήματά τους. Ενώ ο διευθυντής του Γραφείου του υπουργού Εργασίας έσπευσε να τους... καθησυχάσει, λέγοντάς τους ότι οι σχολές μαθητείας θα γίνουν θυγατρική εταιρία του ΟΑΕΔ, χωρίς να χάσουν το δημόσιο χαρακτήρα τους. Οι μαθητές απαιτούν ενιαίο και δημόσιο οργανισμό, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, κάλυψη όλων των αναγκών σε υλικοτεχνική υποδομή, πλήρη δημοκρατικά δικαιώματα και την παροχή επιδομάτων σίτισης και στέγασης για τους σπουδαστές.

Στόχος των μαθητών είναι όχι μόνο να προστατεύσουν τις διεκδικήσεις των προηγούμενων γενεών, αλλά και να τις διευρύνουν. «Ο ΟΑΕΔ προορίζεται να γίνει το δουλοπάζαρο, όπου η εργοδοσία θα ξεζουμίζει τους νέους εργαζόμενους», επισημαίνουν και υπογραμμίζουν ότι «δεν πρόκειται να κάνουν βήμα πίσω». Παράλληλα, διατυπώνουν την ανάγκη για εγγραφή και συσπείρωση στα σωματεία των κλάδων τους, μια και η «τριχοτόμηση και ιδιωτικοποίηση του ΟΑΕΔ πολλαπλασιάζει τα προβλήματα όχι μόνο στη μαθητεία, αλλά και στους τομείς της ανεργίας, εύρεσης εργασίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ