Πέμπτη 26 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ
Νέα κινητοποίηση στην «Green Properties» ενάντια στην απόλυση εργαζόμενης

Κινητοποίηση στην έδρα της εταιρείας «Green Properties», στην Καλλιθέα, πραγματοποιεί σήμερα το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών (ΣΜΤ), ενάντια στην απόλυση εργαζόμενης. Η «Green Properties» είναι όμιλος εταιρειών που ως αντικείμενο έχει τη μελέτη - κατασκευή - πώληση κατοικιών, τη διαχείριση ακινήτων (όπου εργάζονται δεκάδες μηχανικοί) και δραστηριότητες που αφορούν την παραγωγή Ενέργειας, με κατασκευή και διαχείριση πολλών φωτοβολταϊκών πάρκων, αλυσίδα σούπερ μάρκετ («362 Grocery»), pet shops και άλλες επενδυτικές δραστηριότητες.

Το Σωματείο, μιλώντας για τις συνθήκες εργασίας που εντείνουν την εκμετάλλευση των εργαζομένων, αναφέρεται στην εργασία των μηχανικών με μπλοκάκι, στους πολύ χαμηλούς μισθούς, στις διαφορετικές ελαστικές εργασιακές σχέσεις και στην καταστρατήγηση δικαιωμάτων όπως ωράρια, άδειες, υποχρέωση καταβολή εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, αποζημιώσεις απόλυσης κ.ά.

Σημειώνει ότι οι εργαζόμενοι της εταιρείας είχαν ήδη απευθυνθεί στο Σωματείο για «στήριξη απέναντι στην εργοδοτική επίθεση, που επιχειρεί να επιβάλει καθεστώς τρομοκρατίας, μέσω και της διαρκούς "ανακύκλωσης" εργαζομένων. Παρά τις επίμονες προσπάθειες του ΣΜΤ, η εταιρεία αρνήθηκε να συνομιλήσει μαζί μας. Μάλιστα προχώρησε σε απόλυση εργαζόμενης, λόγω συμμετοχής της στην πανεργατική πανελλαδική απεργία της 6ης του Απρίλη».

Το Σωματείο τονίζει ότι «η απόλυση αποτελεί κλιμάκωση της αυθαιρεσίας της διοίκησης της εταιρείας, με "αποδέκτες" και τους συναδέλφους που εργάζονται εκεί αλλά και το ΣΜΤ, ώστε να πάψει τις "οχλήσεις" για την καταπάτηση των εργατικών δικαιωμάτων και τη διεκδίκηση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας».

Η πρώτη κινητοποίηση για την ανάκληση της απόλυσης έγινε στις 19 Μάη, όμως η εργοδοσία δηλώνει ότι «δεν αναγνωρίζει κανένα σωματείο ως συνομιλητή». Το ΣΜΤ από την πλευρά του δηλώνει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα για την επαναπρόσληψη της εργαζόμενης και για υπογραφή ΣΣΕ, που θα βάλει φρένο στους χαμηλούς μισθούς, θα εξασφαλίσει Δώρα και επιδόματα για όλους και θα ορίζει το ωράριο, το διάλειμμα και τις ετήσιες άδειες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ