Παρασκευή 1 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 92-75
Ο νόμος του... ΣΕΦ

Σε παράσταση για ένα ρόλο εξελίχθηκε η πρώτη κόντρα των δυο «αιωνίων» αντιπάλων Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ για τον όμιλο της Ευρωλίγκα. Οι «ερυθρόλευκοι», απόλυτοι κυρίαρχοι του παιχνιδιού, επικράτησαν των αντιπάλων τους με 92-75, κάνοντας το πρώτο βήμα για τη διεκδίκηση της πρώτης θέσης που οδηγεί στο φάιναλ φορ της Μπολόνια. Παράλληλα, η επιστροφή στο φαληρικό στάδιο, τη «φυσική έδρα» όπως την είχε χαρακτηρίσει ο Σούμποτιτς, θεωρείται καθ' όλα επιτυχημένη.

Οι γηπεδούχοι έδειξαν πάθος και δύναμη και στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, αντίθετα με τους συναδέλφους τους του Παναθηναϊκού, που φάνηκαν κατώτεροι του αναμενομένου. Επιβάλλοντας πλήρως το ρυθμό τους μετά το αμφίρροπο πρώτο δεκάλεπτο (19-18) τα πράγματα εξελίχθηκαν πολύ καλύτερα για τους γηπεδούχους. Με κυριαρχία στα ριμπάουντ, αλλά και την πολύ καλή απόδοση των Ντε Μιγκλέ, Φέμερλιγκ κάτω από τα καλάθια, άρχισαν να αυξάνουν τη διαφορά στο σκορ. Ο Σούμποτιτς, χαμήλωσε το σχήμα της ομάδας του και με τους Παπαλουκά, Φορντ και Τόμιτς ο Ολυμπιακός έγινε σαφώς πιο γρήγορος και με ένα σερί 16-2 μέσα σε λιγότερο 35-20 έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενος με 48-27.

Στην επανάληψη οι Πειραιώτες απέκτησαν ένα ακόμη πλεονέκτημα, που είχε να κάνει με το... ξύπνημα του Φορντ. Συνέχισαν την πίεση κάτω από το καλάθι φθάνοντας τη διαφορά στους 32 πόντους (69-37). Αντίθετα οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν μπορούσαν να αντιδράσουν, ιδιαίτερα κάτω από το καλάθι, όπου ήταν και το μεγαλύτερο πρόβλημα του «τριφυλλιού» χτες. Το μόνο που κατάφεραν ήταν να κατεβάσουν τη διαφορά, εκμεταλλευόμενοι και το χαλάρωμα των παικτών του Ολυμπιακού στα τελευταία λεπτά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Φόρεστ 13, Φορντ 21 (3), Παπαλουκάς 10 (2), Αμανατίδης, Ρισασέ 2, Ντε Μιγκέλ 17, Φέμερλινγκ 18 (1), Τόμιτς 9 (1), Παπανικολάου, Μπουντούρης 2 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Σάντσες 15, Αλβέρτης 2, Αλμπάνο 3 (1), Μποντίρογκα 21 (2), Μίντλετον 3, Ρότζερς 5 (1), Παπαδόπουλος 1, Κουτλουάι 10 (1), Καλαϊτζής 7 (1), Γιαννούλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ