Σάββατο 28 Μάη 2022 - Κυριακή 29 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Με τον φίλο και συνεργάτη του Δημήτρη Ευαγγελάτο

...που θα έχει την ηχοληψία της συναυλίας και από το δικό του αρχείο κυκλοφορεί η κασετίνα «Κρυφά 2»

Ο «Ριζοσπάστης» συνομίλησε επίσης με τον Δημήτρη Ευαγγελάτο, επί χρόνια ηχολήπτη, στενό φίλο και κουμπάρο του Δημήτρη Μητροπάνου, που θα έχει και την ηχοληψία της συναυλίας:

-- Μίλησέ μας για τον φίλο σου τον Μητροπάνο...

-- Με τον Δημήτρη γνωριστήκαμε το '88 - είμαι ο πιο παλιός απ' όλους - στις συνθήκες και τα λαϊκά μαγαζιά εκείνης της εποχής, συγκεκριμένα στο «Καν Καν». Κι από τότε μέχρι τη μέρα που πέθανε ήμασταν μαζί. Ετσι, από ένα σημείο και μετά δεν ήμασταν απλώς ο τραγουδιστής κι ο ηχολήπτης, δεν ήμασταν απλοί συνεργάτες, δεθήκαμε και οικογενειακά, μου 'χε βαφτίσει την κόρη, ήμασταν σχεδόν κάθε μέρα μαζί. Αυτό το πράγμα όχι απλώς λείπει... Πέρα από το καλλιτεχνικό. Γιατί πρέπει να πούμε ότι ο Δημήτρης ήταν ένας άνθρωπος που δεν άλλαζε εύκολα συνεργάτες και του άρεσε να είναι η δουλειά του με τη μορφή της οικογένειας. Επέλεγε συνεργάτες και δεν παρενέβαινε ποτέ στη δική τους δουλειά και το είχε δηλώσει μάλιστα επανειλημμένα, «εγώ τραγουδιστής είμαι, δεν μπορώ να έχω γνώση για το τι κάνουν όλοι οι υπόλοιποι». Ενας απλός άνθρωπος ήταν, ποτέ δεν το έπαιξε σταρ. Οπως ήταν πάνω στην πίστα που τραγουδούσε, έτσι ήταν και στη ζωή του, στην καθημερινότητά του.

Η ιδέα του Κόμματος να κάνει αυτήν τη συναυλία, την εκδήλωση προς τιμήν του, είναι εξαιρετική. Αλλωστε, ο Δημήτρης ήταν από παιδί ταγμένος στο ΚΚΕ, ο πατέρας του αντάρτης, είναι γνωστά αυτά... Ετσι, ως ιδέα είναι εξαιρετική και οφείλουμε συγχαρητήρια στην ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Ας πούμε και για... «Τα κρυφά»...

-- Εγώ από μικρός είχα μια τρέλα να γράφω από τις live εκδηλώσεις, τις συναυλίες, οποιονδήποτε, όχι μόνο με τον Μητροπάνο. Καταλαβαίνεις όμως ότι με τον Μητροπάνο είναι πολύ μεγαλύτερο αυτό το αρχείο, από το 1988 μέχρι το 2012... Ο Μητροπάνος επίσης δεν ήταν πολύ φαν των στούντιο, το έκανε εξ ανάγκης όταν έπρεπε να βγάλει μια καινούργια δουλειά, να την τυπώσει σε βινύλιο και cd μετέπειτα. Του άρεσαν πιο πολύ οι live ηχογραφήσεις. Κάποια στιγμή λοιπόν του είχα πάει δείγματα από τις ηχογραφήσεις μου, κουβεντιάσαμε και του είχα πει ότι αυτό το υλικό πρέπει να το βγάλουμε χωρίς επεξεργασία, να είναι αυτό που ακούμε. Και συμφώνησε.

Οταν πέθανε λοιπόν το πρότεινα στην εταιρεία του, στην Κατερίνα Μάτσα - και προς τιμήν της συμφώνησε, το δέχτηκε αμέσως - και κυκλοφόρησε η πρώτη πενταπλή κασετίνα «Κρυφά». Τώρα στη δεκαετία από τον θάνατό του βγάλαμε ακόμα μια διπλή κασετίνα cd, τα «Κρυφά 2» που κυκλοφορεί από τη «Minos Emi», σε ψηφιακή και φυσική μορφή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ