Τετάρτη 1 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΡΙΣΑ
Στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο του Πυργετού

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΚΚΕ

Από τη συζήτηση με τους πυροσβέστες
Από τη συζήτηση με τους πυροσβέστες
Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Λαμπρούλη, βουλευτή του Κόμματος, επισκέφθηκε τη Δευτέρα 30 Μάη το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο του Πυργετού Λάρισας, όπου συναντήθηκε με τους πυροσβέστες, άκουσε τους προβληματισμούς και συζήτησε μαζί τους.

Στη συζήτηση αναδείχθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πυροσβεστικό Σώμα μπροστά και στη νέα αντιπυρική περίοδο. Συζητήθηκε ο εκσυγχρονισμός του μηχανολογικού εξοπλισμού με αυτοκίνητα νέων τεχνολογιών, καθώς δεν μπορεί η πυρόσβεση να συνεχίζει να γίνεται ακόμα με οχήματα απαρχαιωμένα τύπου «Στάγιερ» της δεκαετίας του '70. Η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του ατομικού εξοπλισμού όλων των πυροσβεστών με νέα μέσα και τεχνολογίες, που θα τους προστατεύει από τους πολλαπλούς κίνδυνους και θα διευκολύνει το έργο τους.

Ενα ακόμα σοβαρό θέμα που συζητήθηκε, καθώς οξύνεται κάθε χρόνο, είναι ότι μεγάλο ποσοστό του προσωπικού βγαίνει εκτός μάχης λόγω ηλικίας, καθιστώντας επείγον ζήτημα την αντικατάστασή του με νέο μόνιμο προσωπικό. Τέλος, συζητήθηκε το ξεσπίτωμα των πυροσβεστών με τις μεταθέσεις ανά την Ελλάδα και τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται στους ίδιους και τις οικογένειές τους, αλλά και οι εκατοντάδες απλήρωτες υπερωρίες και επιφυλακές.

Ο βουλευτής αναφέρθηκε στις σοβαρές ευθύνες που έχουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, των οποίων οι πολιτικές έχουν φέρει στη σημερινή τραγική κατάσταση το Πυροσβεστικό Σώμα. Στιγμάτισε την απαράδεκτη συμφωνία των κυβερνήσεων, το Πυροσβεστικό Σώμα να συνδράμει και να υπηρετεί τις ιδιωτικές εταιρείες αυτοκινητόδρομων με τα Πυροσβεστικά Κλιμάκια, όπως είναι και αυτό του Πυργετού, που το προσωπικό τους πληρώνεται από το κράτος. Το κλιμάκιο διαβεβαίωσε τους πυροσβέστες ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας είναι δίπλα τους και στηρίζει τα αιτήματά τους καταθέτοντας σχετική Ερώτηση στη Βουλή για την αντιπυρική περίοδο και προτάσεις για να λυθούν τα οξυμένα προβλήματα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αλλη μια αντιπυρική περίοδος που εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για τον λαό και το περιβάλλον (2022-06-11 00:00:00.0)
Κοντά στους πυροσβέστες και τις ανάγκες τους (2021-12-08 00:00:00.0)
Παρέμβαση για τα μεγάλα προβλήματα στην πυροπροστασία (2017-07-14 00:00:00.0)
Παρέμβαση του ΚΚΕ (2017-05-07 00:00:00.0)
Τεράστιες ελλείψεις στην πυροπροστασία (2011-06-04 00:00:00.0)
Σε μεγάλο κίνδυνο τα δάση της Εύβοιας (2008-06-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ