Παρασκευή 17 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ Δ. ΛΙΓΝΑΔΗ
Συνέχεια καταθέσεων μαρτύρων

Ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στη δίκη (για βιασμούς τριών ανηλίκων και ενός ενήλικα άνδρα) του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, συνέχισε την κατάθεσή της ως μάρτυρας υπεράσπισης η ηθοποιός, πρώην υφυπουργός Παιδείας του ΠΑΣΟΚ Ελένη Κούρκουλα, «αδελφική φίλη» του κατηγορούμενου. Σε γενικές γραμμές έκανε λόγο για πολιτικές σκοπιμότητες, υποστήριξε ότι είναι αθώος και ότι ουδέποτε έχει δει «να είχε σχέσεις με ανήλικα άτομα ή αλλοδαπής καταγωγής», ενώ αναφορικά με την πρώην σύντροφο του κατηγορούμενου και τα όσα κατέθεσε, μίλησε για ένα «άτομο με εμμονή».

Τα όσα αντιλαμβανόταν από την επαγγελματική επαφή που είχε με τον Δ. Λιγνάδη και τις σχέσεις του με ανήλικα παιδιά το 2002-2006, κατέθεσε στην προηγούμενη δικάσιμο ο μουσικός Γ.Χ. Οπως υποστήριξε, οι φήμες ήταν διάχυτες, ωστόσο ο ίδιος απομακρύνθηκε όταν κατάλαβε ότι ισχύουν. Κατά την συνήθη τακτική της η υπεράσπιση του Δ. Λιγνάδη υπέβαλε επίσης ακόμη μία μήνυση για ψευδή κατάθεση, αυτή τη φορά στον μάρτυρα Νίκο Σ., που είχε καταθέσει σε προηγούμενη δικάσιμο για τη δική του σεξουαλική κακοποίηση από τον σκηνοθέτη. Η υπόθεση αυτή, σημειωτέον, έχει παραγραφεί και δεν ελέγχεται ποινικά.

Στη δίκη συνεχίζεται η ένταση μεταξύ των διαδίκων συνηγόρων, ενώ συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τους χαρακτηρισμούς του υπερασπιστή του Δ. Λιγνάδη, Αλ. Κούγια, κατά ηθοποιών και δημοσιογράφων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ