Παρασκευή 17 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΤΡΑΣ - ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΡΙΟΥ
Απαίτησαν να σταματήσει η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Πλατάνι

Πραγματοποίησαν παρέμβαση στον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας

Τη θέλησή τους να μην επιτρέψουν την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Πλατάνι και τα γύρω χωριά της Δημοτικής Ενότητας Ρίου εξέφρασαν στον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, η Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων της περιοχής και εκπρόσωποι της αγωνιστικής δημοτικής αρχής Πάτρας, κατά τη συνάντηση που πραγματοποίησαν χτες.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Μελάς, και οι αντιδήμαρχοι Νίκος Ασπράγκαθος και Βαγγέλης Κατσακούλης, τονίζοντας ότι είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την υποβάθμιση της ζωής και του περιβάλλοντος στην περιοχή, καθώς οι ανεμογεννήτριες θα βρίσκονται μόλις 1.200 μέτρα από το Πλατάνι, ουσιαστικά μέσα στις αυλές των σπιτιών.

Από την πλευρά της Επιτροπής Αγώνα τονίστηκε ότι ο αγώνας δεν σταματά, καλώντας τους κατοίκους να είναι σε επιφυλακή, παρά και τη δέσμευση του περιφερειάρχη να εισηγηθεί αρνητικά στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας, όσον αφορά τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τις συγκεκριμένες μονάδες.

«Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, "Πρωτεύουσα Ξανά" (ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ), "Πάτρα Ενωμένη" (ΝΔ), "Ωρα Πατρών" (ΣΥΡΙΖΑ) και οι "δορυφόροι" τους, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου Πατρέων, ψήφισαν υπέρ της εγκατάστασης των ανεμογεννητριών. Τάχθηκαν υπέρ του νομοθετικού πλαισίου που έχουν διαμορφώσει όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά για την υψηλή κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ)», τονίζει μεταξύ άλλων για το θέμα σε ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή, κάνοντας λόγο για πολιτική που αυξάνει την ενεργειακή φτώχεια, βυθίζει στο σκοτάδι τα λαϊκά νοικοκυριά και καταστρέφει το περιβάλλον.

«Με τη στάση τους αυτή, απέδειξαν ότι δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Για μια ακόμη φορά, λειτουργώντας ως ενιαία παράταξη, παραμέρισαν τις κατά τ' άλλα μεγάλες διαφορές τους και ενέκριναν την εγκατάσταση αιολικών πάρκων δίπλα σε κατοικημένες περιοχές, γιατί υπηρετούν την ίδια στρατηγική της "πράσινης μετάβασης" και των "πράσινων" υπερκερδών. ΑΠΕ να 'ναι και όπου να 'ναι!!!», καταλήγει.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Οχι στο γιγαντιαίο αιολικό πάρκο μέσα στον Πατραϊκό Κόλπο» (2024-09-20 00:00:00.0)
Οχι ανεμογεννήτριες στο Ορος Μπούρινο (2024-04-16 00:00:00.0)
Οχι ανεμογεννήτριες στον Περιστερόβραχο (2022-06-29 00:00:00.0)
Να μη δοθεί καμία διευκόλυνση στους εργολάβους για εγκατάσταση ΑΠΕ (2020-08-28 00:00:00.0)
Σύσκεψη σωματείων ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα Αγραφα (2020-05-19 00:00:00.0)
Ερώτηση του ΚΚΕ για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών (2018-12-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ