Παρασκευή 17 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
EUROLEAGUE
Οριστικά εκτός οι ρωσικές ομάδες

Τον αποκλεισμό, για τη νέα σεζόν, της ΤΣΣΚΑ Μόσχας καθώς και της δεύτερης ρωσικής ομάδας, Ούνιξ Καζάν, που επρόκειτο να συμμετάσχει, οριστικοποίησε χτες η Euroleague ανακοινώνοντας τις ομάδες που θα μετάσχουν. Η Euroleague αποφάσισε να καλύψει το κενό με κάρτες ελεύθερης συμμετοχής που δόθηκαν στη Βαλένθια και την Παρτιζάν Βελιγραδίου. Ετσι η Ισπανία για μια ακόμη χρονιά θα έχει τη μερίδα του λέοντος στις συμμετοχές έχοντας 4 ομάδες, ενώ για πρώτη φορά θα υπάρχουν δύο σερβικές ομάδες προερχόμενες από την αδριατική λίγκα.

Μετά την ανακοίνωση της Euroleague υπήρξε αντίδραση από πλευράς ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με τον ιδιοκτήτη της ομάδας, Αντρέι Βατούτιν, να κάνει λόγο για πολιτική απόφαση, για την οποία οι περισσότερες ομάδες - μέλη της Λίγκας «πιέστηκαν από τις κυβερνήσεις των χωρών τους». Σημείωσε πως οι δικηγόροι του συλλόγου είναι αυτοί που θα αναλάβουν τις επόμενες κινήσεις, ωστόσο διευκρίνισε πως η ΤΣΣΚΑ θα παραμείνει μέλος της Λίγκας παρότι πριν από δυο μήνες είχε απειλήσει ακόμα και με αποχώρηση (εάν δινόταν παράταση στον αποκλεισμό).

Ετσι, οι ομάδες για τη νέα σεζόν είναι: Αναντολού Εφές (Τουρκία), Ρεάλ (Ισπανία), Μπαρτσελόνα (Ισπανία), Ολυμπιακός (Ελλάδα), Μονακό (Γαλλία), Αρμάνι (Ιταλία), Μπάγερν (Γερμανία), Μακάμπι (Ισραήλ), Φενερμπαχτσέ (Τουρκία), Ερυθρός Αστέρας (Σερβία), Μπασκόνια (Ισπανία), Βιλερμπάν (Γαλλία), Αλμπα (Γερμανία), Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ (Ελλάδα), Ζαλγκίρις (Λιθουανία), Βίρτους Μπολόνια (Ιταλία), Παρτίζαν (Σερβία) και Βαλένθια (Ισπανία).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ